Бербок засудила атаку дронів по Києву

Бербок засудила атаку дронів по Києву

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок засудила ранкову російську атаку дронів по Києву.

Про це вона заявила перед засіданням Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Люксембурзі, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Бербок, сьогоднішня атака підтверджує, «з якою жорстокістю продовжується ведення цієї війни». Вона наголосила, що результати позапланового засідання Генасамблеї ООН засвідчили: світова спільнота не сприйматиме такі грубі порушення міжнародного права, «які російський режим не просто ігнорує, а відповідає з іще більшою жорстокістю».

Глава МЗС Німеччини також наголосила на започаткуванні нової тренувальної місії ЄС для України EU MAM Ukraine, зауваживши, що «Україна має отримати якнайскоріше справжню допомогу, аби захистити себе».

Вона зазначила, що до 15 тисяч українських солдатів пройдуть навчання у Європі, деталі нової місії обговорюватимуться спільно з українською стороною, зокрема з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, який долучиться до зустрічі в Люксембурзі 17 жовтня за допомогою відеозв’язку.

Читайте також: ЄС оголосив про виділення ще €500 мільйонів військової допомоги Україні

На порядку денному засідання окрім України також стоять питання Ірану, зокрема запровадження нових санкцій проти ІРІ, відносини з Китаєм, нова інвестиційна стратегія ЄС Global Gateway і кліматична політика ЄС.

Фото: Photothek

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-