На півдні ЗСУ знищили два танки, три гаубиці та 50 загарбників

На півдні ЗСУ знищили два танки, три гаубиці та 50 загарбників

Укрінформ
Ситуація на південнобузькому напрямку лишається напруженою та динамічною у розвитку. Сили оборони тримають зайняті позиції та ініціативу в веденні бойових дій.

Про це повідомляє у Фейсбуці Оперативне командування "Південь", передає Укрінформ.

"Противник продовжує активну оборону, віддаючи перевагу контрбатарейній боротьбі. Завдає вогневих уражень по наших позиціях із застосуванням авіації, реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії та мінометів", - йдеться у повідомленні.

Протягом бойового дня ворог п'ять разів атакував вздовж всієї лінії фронту та по прилеглих населених пунктах штурмовиком та гелікоптерами.

Читайте також: На півдні українські захисники знищили 11 дронів-камікадзе

Сили оборони відпрацювали по ворогу 15 авіаційних ударів та 230 вогневих завдань по районах зосередження на той момент ще живої сили та техніки, по опорних пунктах та засобах протиповітряної оборони.

Знищені щонайменше 50 рашистів, два танки, три великокаліберні гаубиці типу «Мста» та гармати типу «Гіацинт», самохідні артустановки, міномет, зенітно-ракетний комплекс «Тор», станція радіоелектронної боротьби, три одиниці авто-бронетехніки. Пошкоджені реактивна система залпового вогню «Град» та три одиниці інженерної та броньованої техніки.

Читайте також: Що більше росіян захоплять ЗСУ, то більше полонених українців повернуться додому - Зеленський

Решта результатів дорозвідуються.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники розпочали процес евакуації «державних» установ з Херсонщини на тимчасово окуповану територію АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-