Пентагон розкрив вміст нового пакета оборонної допомоги для України

Пентагон розкрив вміст нового пакета оборонної допомоги для України

Укрінформ
Новий пакет оборонної допомоги Україні включає додаткові ракети до систем HIMARS, десятки тисяч снарядів, а також інше озброєння й техніку, необхідні для посилення контрнаступальних можливостей ЗСУ.

Про деталі нового пакета повідомили в міністерстві оборони США, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати вже надали безпрецедентну допомогу Україні у сфері безпеки й продовжать працювати із союзниками й партнерами, щоб забезпечити необхідну підтримку України», - зауважили в Пентагоні.

Уточнюється, що США передадуть Україні  ракети для систем HIMARS, 23 тисячі артилерійських снарядів калібру 155 мм, 500 високоточних снарядів цього ж калібру, 5 тисяч снарядів для дистанційного мінування проти броньованої техніки.

Крім того, до пакета входять 5 тисяч одиниць протитанкової зброї, протирадіолокаційні ракети HARMs, понад 200 багатоцільових броньованих авто HMMWV, стрілецька зброя та більш як 2 мільйонів набоїв, а також медичне приладдя.

Читайте також: США підготували новий пакет оборонної допомоги Україні на понад $700 мільйонів – Reuters

У міноборони США підкреслили, що працюватимуть із союзниками й партнерами, аби задовольнити нові потреби України у протистоянні російській агресії.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент США Джо Байден підписав указ, який передбачає надання Україні «оборонних товарів та послуг» на суму $725 мільйонів із фондів міністерства оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-