На деокупованій Харківщині зареєстрували 1,4 тисячі воєнних злочинів

На деокупованій Харківщині зареєстрували 1,4 тисячі воєнних злочинів

Укрінформ
У Харківській області від початку деокупаційних заходів правоохоронці зареєстрували 1398 воєнних злочинів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

“Усього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 1398 воєнних злочинів, з яких найбільше за ст. 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни) - 1237, за ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) - 139”, - уточнюється у повідомленні.

За попередню добу поліція зреагувала на 1256 повідомлень, що надійшли від мешканців Харківщини. Зокрема, за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів було доставлено для перевірки 40 осіб.

Читайте також: На Харківщині знайшли тіла чотирьох цивільних, яких росіяни розстріляли у погребі

Окрім того, правоохоронці надали гуманітарну допомогу родинам, які переселилися зі звільнених від рф територій до Харкова. За інформацією МВС, переселенці отримали молоко, какао, дитяче харчування, цукерки та медикаменти.

Зазначається, що працівники вибухотехнічної служби Нацполіції з початком деокупаційних заходів обстежили територію загальною площею близько 1400,15 гектара. У результаті вилучено 22 827 вибухонебезпечних предметів, знищено – 1876.

Читайте також: Фактично у кожному звільненому від росіян населеному пункті була катівня - МВС

Як повідомлялося, очолюваний віцепрем’єр-міністром - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук Координаційний штаб з питань деокупованих територій за місяць роботи допоміг евакуювати зі звільнених від російських загарбників районів Харківської області понад 20 тис. мирних громадян: переважно жінок з дітьми, маломобільних, літніх людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-