Фактично у кожному звільненому від росіян населеному пункті була катівня - МВС

Фактично у кожному звільненому від росіян населеному пункті була катівня - МВС

Укрінформ
Фактично кожне місто чи селище, звільнене від російських загарбників, мало катівню у тій чи іншій формі.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Фактично кожне місто чи селище, звільнене від окупантів, мало у тій чи іншій формі катівню. Нещодавно ми координували роботу правоохоронців у звільнених містах, і там одна за одною виявлялися ці катівні – і у Великому Бурлуку, Козачій Лопані, Вовчанську, Балаклеї», - сказав він.

Єнін додав, що росіяни ці катівні часто влаштовували у відділках поліції, де тримали людей в жахливих умовах, знущаючись над ними. Цей список місць несвободи нещодавно поповнила база відпочинку поблизу села Новоплатонівка Ізюмської ОТГ.

Читайте також: На деокуповіній Харківщині виявили тіла двох чоловіків, скованих кайданками

За його словами, на території бази виявлено викопану яму глибиною 3-4 метри, яку російські військові використовували як місце для катування і страти людей. Слідчі та експерти знайшли там трупи двох чоловіків, імовірно, місцевих жителів, які були прикуті один до одного кайданками. Також були виявлені ґрати, які, імовірно, використовувалися як маскування – на них насипали листя або траву, щоб катівню не було так помітно. Поруч із цією катівнею виявлено труп колишнього учасника АТО, який був місцевим жителем, зі слідами тортур.

Єнін додав, що поліцейські вже зареєстрували на звільнених від російських військ територіях Харківської області більше 1100 воєнних злочинів.

Як повідомлялося, у Харківській області правоохоронці виявили та оглянули вже 22 катівні, влаштовані загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-