Наступ рф на Бахмут просувається дуже повільно – британська розвідка

Наступ рф на Бахмут просувається дуже повільно – британська розвідка

Укрінформ
російська федерація не має успіху в наступальній операції у районі Бахмута Донецької області, її просування є дуже повільним.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони Великої Британії в Твіттері.

«За останні три дні проросійські сили здійснили тактичне просування до міста Бахмут Донецької області. Підрозділи 2-го армійського корпусу, проросійського ополчення Луганської області, ймовірно, просунулися до сіл Опитне та Іванград на південь від міста», - заявили у відомстві.

При цьому у британському Міноборони зазначили, що незважаючи певні локальні успіхи у наступі на Бахмут, з початку липня регулярними російськими або сепаратистськими силами було захоплено всього декілька населених пунктів, «якщо вони взагалі були».

У відомстві також додали, що росія, ймовірно, розглядає захоплення Бахмута як попередню операцію до наступу на район Краматорська та Слов’янська, які є найбільшими населеними пунктами Донецької області, що контролюються Україною.

«росія продовжує проводити наступальні операції в центральному Донбасі і дуже повільно просувається вперед. Однак її загальний оперативний план підривається тиском України на її північний і південний фланги, а також гострою нестачею боєприпасів і живої сили», - констатували у Міноборони Британії.

Читайте також: Армія рф намагається поповнити втрати за рахунок іноземних найманців

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес запевнив, що у Заходу не закінчиться зброя для підтримки України у війні проти російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-