На півдні ЗСУ уразили три ворожі командні пункти та чотири позиції ППО

На півдні ЗСУ уразили три ворожі командні пункти та чотири позиції ППО

Укрінформ
Протягом минулої доби на півдні українські захисники уразили чотири позиції протиповітряної оборони ворога, три місця скупчення живої сили, озброєння та техніки, а також три командні пункти 35-ї армії.

Таку інформацію оприлюднило Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка на Південнобузькому напрямі, в нашій операційній зоні стабільно складна, але контрольована. Ворог час від часу застосовує диверсійно-розвідувальні групи, як спроби викрити наші позиції. Так, сьогодні вдень ДРГ противника вийшла на наш спостережний пост. Внаслідок стрілецького бою противник зазнав втрат – є загиблі та поранені – і ретирувався», - йдеться в повідомленні.

Ворожа авіація двічі атакувала позиції українських захисників в районі Давидова Броду гелікоптером і штурмовиком. Без втрат.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ знищили командно-спостережний пункт ворожого батальйону

В ОК «Південь» відзначають, що авіаційні удари ЗСУ «були в 3,5 раза більші за кількістю та в десятки разів ефективніші за результативністю». Уражено чотири позиції протиповітряної оборони ворога в Бериславському і Каховському районах, а також три місця скупчення живої сили, озброєння та техніки в Миколаївському, Баштанському і Херсонському районах.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 190 вогневих завдань. У результаті знищено дві реактивні системи залпового вогню «Ураган», РСЗВ «Град» та важку вогнеметну систему «Сонцепьок», станцію радіоелектронної боротьби, два 120 мм міномети, три танки, а також три командні пункти підрозділів ворожої 35-ї армії.

Окрім того, при спробі проведення повітряної розвідки знищено два російські безпілотні шпигуни типу «Орлан-10».

Читайте також: ЗСУ завдали 19 авіаударів по ворогу і вразили два пункти управління армії рф

«У Чорному морі вороже корабельне угруповання при помірному штормі зросло до 15 одиниць, які продовжують маневри вздовж південного узбережжя Криму. На бойовому чергуванні – три носії «Калібрів», серед яких один – підводний. Загальне ракетне спорядження - до 20 ракет», - додали в ОК «Південь».

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого до 13 жовтня ліквідували близько 63 тисяч 800 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-