На Херсонщині ЗСУ знищили командно-спостережний пункт ворожого батальйону

На Херсонщині ЗСУ знищили командно-спостережний пункт ворожого батальйону

Укрінформ
У Херсонській області Сили оборони України знищили дві російські гаубиці «Мста-Б» і командно-спостережний пункт ворожого батальйону, у Миколаївській - вдарили по пункту розгортання мінометної батареї й батареї реактивних систем залпового вогню противника.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці.

«Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони продовжують виконувати вогневі завдання по позиціях ворога, районах зосередження його сил і засобів. Зокрема, нанесено артилерійські удари по пункту розгортання мінометної батареї та батареї реактивних систем залпового вогню противника в Миколаївському районі. Підтверджено знищення двох одиниць буксируваної гаубиці 152 калібру «Мста-Б» та командно-спостережного пункту ворожого батальйону в Бериславському районі Херсонщини», — ідеться в повідомленні.

Решта втрат ворога в результаті завданих по ньому ударів дорозвідуються.

За даними ОК «Південь», обстановка на південнобузькому напрямку залишається складною, але контрольованою, бої тривають. Ворог продовжує оборонні дії на позиціях, зайнятих після відступу, та завдає ракетно-артилерійських ударів по позиціях підрозділів Сил оборони України.

Водночас противник «залишає в пріоритеті і вогневе ураження населених пунктів, прилеглих до лінії фронту, й атаки тилових регіонів, тримаючи психологічний тиск, просуваючи техногенний шантаж».

У Чорному морі чисельність корабельного угруповання російського флоту становить 12 кораблів і катерів, що маневрують уздовж узбережжя Криму. Серед них – п'ять великих десантних кораблів і два носії крилатих ракет із сумарним залпом 16 «Калібрів».

Наголошується, що ворог може й надалі застосовувати практику масованих ракетно-артилерійських ударів по мирному населенню та об’єктах інфраструктури, також продовжує практикувати застосування «дронів-убивць».

Читайте також: ЗСУ влаштували засідку і взяли в полон групу російських військових на Харківщині

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 13 жовтня cили протиповітряної оборони збили на півдні України шість ворожих дронів-камікадзе Shahed-136.

Вісім російських ракет зенітно-реактивної системи С-300 влучили вночі по об’єктах цивільної інфраструктури та житлових кварталах Миколаєва. Зруйновані два поверхи п’ятиповерхового житлового будинку. З-під завалів рятувальники дістали дитину, наразі відомо про трьох загиблих.

У Дніпропетровській області протягом ночі російські війська завдавали ударів з важкої артилерії й реактивних систем залпового вогню «Град» по Нікополю та Марганецькій громаді. Пошкоджені понад 30 багатоповерхових і приватних будинків, об’єкти соціальної інфраструктури газогони та лінії електропередач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-