ЗСУ завдали 19 авіаударів по ворогу і вразили два пункти управління армії рф

ЗСУ завдали 19 авіаударів по ворогу і вразили два пункти управління армії рф

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація сил оборони протягом доби завдала 19 ударів, підтверджено ураження більш як 13 місць зосередження озброєння та військової техніки противника.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 13 жовтня.

Агресор продовжує зосереджувати зусилля на спробах реалізації своїх планів з виходу на адміністративний кордон Донеччини, а також утриманні захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Противник продовжує чинити опір, підтягує резерви, проводить мобілізацію.

росіяни обстрілюють позиції українських військ вздовж усієї лінії зіткнення. Також ворог здійснює інженерне обладнання позицій на окремих напрямках та веде повітряну розвідку.

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ знищили п’ять російських «Калібрів»

Ворог продовжує уражати критичну інфраструктуру та цивільні об’єкти України. Зокрема, постраждали об’єкти та мирні жителі Наливайківки Київської області, Миколаєва та Нікополя. Для ударів противник використав крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та безпілотні літальні апарати іранського виробництва.

Загалом, за поточну добу, росіяни завдали один ракетний та 15 авіаційних ударів, здійснили 22 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка без суттєвих змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з повітряного простору та території республіки білорусь.

На інших напрямках противник здійснював обстріли. Зокрема, на Сіверському напрямку ворог бив з мінометів та ствольної артилерії по районах населених пунктів Атинське та Велика Рибиця.

На Слобожанському напрямку росіяни завдавали ударів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Гряниківка, Гатище та Стрілеча.

На Краматорському напрямку ворог обстрілював з танків та артилерії різних типів, вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, райони Білогорівки, Тернів та Ямполівки.

На Бахмутському напрямку ворог вів вогонь з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Бахмута, Бахмутського, Зеленопілля, Соледара, Майорська, Іванграда та Яковлівки.

На Авдіївському напрямку агресор завдав вогневого ураження з танків та різнокаліберної артилерії по районах Мар’їнки, Невельського, Первомайського та Золотої Ниви.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив. Обстрілів зазнали населені пункти Степногірськ, Оріхів та Комишуваха.

На Південнобузькому напрямку ворог обстріляв з реактивних систем залпового вогню Нікополь.

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ підтвердили втрату літака і загибель одного з пілотів

російські загарбники продовжують вивозити українських дітей з тимчасово захоплених територій. Так, з початку жовтня, за наявною інформацією, з Херсона вивезено близько 170 дітей.

Представники приватних військових компаній ворога продовжують вербувати ув’язнених для війни з Україною. За наявною інформацією, 11-12 жовтня, у виправній колонії №16 міста Салават республіки Башкортостан, було завербовано 385 в’язнів.

“Противник щоденно зазнає втрат. Авіація сил оборони протягом доби завдала 19 ударів. Підтверджено ураження більш як 13 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також шести зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 8 БпЛА. Шість із них - Shahed -136”, - ідеться в повідомленні.

Ракетні війська і артилерія за поточну добу уразили два пункти управління, три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки і два склади боєприпасів.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ знищили командно-спостережний пункт ворожого батальйону

Крім того, підтверджено вогневе ураження 12 жовтня двох ворожих військових об’єктів в районі населеного пункту Бурчак Запорізької області. Втрати ворога уточнюються.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого по 13 жовтня ліквідували близько 63 тисяч 800 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-