Столтенберг: Війна в Україні переживає найсильнішу ескалацію

Столтенберг: Війна в Україні переживає найсильнішу ескалацію

Оновлено
Укрінформ
Наразі у війні росії проти України спостерігається найсильніша ескалація з початку російського вторгнення у лютому поточного року.

Про це в четвер у Брюсселі під час пресконференції за підсумками дводенної зустрічі міністрів оборони країн НАТО заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На свої провали на полі бою президент путін відповів спробами анексії, частковою мобілізацією та безумною ядерною риторикою, невибірковими атаками на цивільних людей та на критичну інфраструктуру. Разом це представляє собою найбільш серйозну ескалацію з початку російського вторгнення у лютому», - сказав Столтенберг.

Він привітав учорашнє голосування Генеральної асамблеї ООН, яка засудила російські спроби анексії українських територій та закликала до відкликання цих протизаконних рішень.

Читайте також: Ядерне стримування НАТО ефективне - Столтенберг

«Це чітке та зрозуміле послання. росія є ізольованою. Світ стоїть поряд з Україною на захисті міжнародного порядку, що оснований на правилах», - сказав керівник Альянсу.

Він зауважив, що НАТО не є частиною цього конфлікту, але НАТО та країни-союзниці продовжуватимуть підтримувати Україну так довго, як це буде необхідно.

Як повідомлялося, 12-13 жовтня у Брюсселі проходить засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони. Вчора відбулася зустріч Контактної групи по Україні під егідою США (Рамштайн) за участю міністра оборони України Олексія Резнікова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-