російська армія буде анігільована у відповідь на ядерну атаку проти України – Боррель

російська армія буде анігільована у відповідь на ядерну атаку проти України – Боррель

Укрінформ
Імовірно, російський президент не блефує, коли говорить про свої ядерні погрози проти України, але й захід також не блефує, коли говорить, що російська армія буде анігільована неядерними засобами у випадку будь-якої ядерної атаки росії проти України.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні під час церемонії відкриття Дипломатичної академії ЄС у Брюгге заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель. Повний текст його виступу оприлюднений на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Зараз існує ядерна загроза, і путін каже, що він не блефує. Добре, він не може дозволити собі блефувати. І це має бути зрозумілим, що люди, які підтримують Україну, Європейський Союз та країни-члени, Сполучені Штати та НАТО, - вони також не блефують. Будь-яка атака проти України знайде свою відповідь, - не ядерну відповідь, але таку потужну, що, з військової точки зору, російську армію буде анігільовано, і путіну не потрібно буде блефувати», - сказав Жозеп Боррель.

Він зауважив, що світ вийшов з ери та пост-ери «холодної війни». Ця ера після «холодної війни» завершилася з початком російської агресії проти України.

Читайте також: НАТО попередило росію про наслідки у разі використання ядерної зброї проти України – Столтенберг

«Ми, безумовно, переживаємо «момент творення» нового світу. Тому що ця війна змінює багато речей, безумовно, вона змінює й Європейський Союз. Ця війна створить інший Європейський Союз, який матиме інші перспективи… Це серйозний момент нашої історії, і ми маємо продемонструвати нашу єдність, нашу силу та рішучість. Повну рішучість», - наголосив Високий представник ЄС.

Як повідомлялося, від початку російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року ЄС та його країни-члени виявили солідарність з Україною, та почали надавати їй дієву політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-