Британія передасть Україні ракети для систем NASAMS - Воллес

Британія передасть Україні ракети для систем NASAMS - Воллес

Укрінформ
Велика Британія оголосила про намір передати Україні боєприпаси для систем протиповітряної оборони, здатні уражати ворожі крилаті ракети.

Про це повідомляє Reuters  із посиланням на заяву міністра оборони Сполученого Королівства Бена Воллеса, передає Укрінформ.

«Британія заявила, що передові ракети класу «повітря-повітря» середньої дальності (AMRAAM), які будуть передані (Україні – ред.) ближчими тижнями, можуть застосовуватися в системах NASAMS, які пообіцяли надати США», - зазначається в повідомленні.

Окрім того, Сполучене Королівство поставить до України сотні ракет для протиповітряної оборони інших типів, додаткові безпілотники, а також 18 гаубиць.

Читайте також: Франція передасть Україні системи ППО найближчими тижнями - Макрон

«Останні невибіркові удари росії по цивільній інфраструктурі в Україні вимагають подальшої підтримки тих, хто прагне захистити свою націю», - цитує агентство міністра Воллеса.

У цьому зв’язку глава міноборони Британії підтвердив, що розпорядився поставити в Україну зенітні ракети AMRAAM.

Читайте також: Швидке посилення української ППО: що для цього треба?

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі відбулося шосте засідання Контактної групи з питань оборони України у так званому форматі «Рамштайн» за участю близько 50 країн. Забезпечення України додатковими системами ППО на тлі останніх ракетних обстрілів з боку росії було одним із головних питань зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-