Остін оцінив на відмінно шосте засідання групи «Рамштайн»

Остін оцінив на відмінно шосте засідання групи «Рамштайн»

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив про досягнення значного прогресу за результатами зустрічі Контактної групи з питань оборони України, яка пройшла в середу в Брюсселі.

Про це він заявив на пресконференції після засідання, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми досягли відмінного прогресу за підсумками роботи шостого засідання Контактної групи з питань оборони України», - зауважив глава Пентагону.

Він зазначив, що міністр оборони України Олексій Резніков і командувач операціями Об’єднаних сил України генерал Москальов поінформували учасників групи про розвиток подій на полі бою, а також потреби ЗСУ.

Остін зауважив, що під час зустрічі були обговорені, в тому числі, шляхи міжнародної взаємодії, «щоби посилити наш спільний імпульс та відповісти на нові виклики». Він констатував, що Україна потребує більше далекобійних вогневих систем ураження, комплексів протиповітряної оборони, артилерійських систем та інших важливих бойових можливостей.

Остін подякував союзникам і партнерам, які вже погодилися забезпечити Україну потрібними комплексами. Зокрема, глава Пентагону відзначив Німеччину за поставки комплексу ППО IRIS-T, а також готовність до відправки додаткових гаубиць та ракетно-артилерійських систем. Крім того, він подякував Норвегії, Данії, Словаччині, які погодилися інвестувати та збільшити виробництво артилерійських видів озброєння для України.

«Ми тут, оскільки правила, права і суверенітет мають значення»,- підкреслив міністр оборони США. Він зазначив, що союзники й партнери України не вагатимуться підтримувати її здатність оборонятися від «російських імперських амбіцій».

Остін у підсумку наголосив, що важко переоцінити практичну можливість зустрічей контактної групи у форматі «Рамштайн».

«Це дозволяє нам відповідати на виклики в середній перспективі та мобілізувати ресурси набагато швидше», - наголосив міністр оборони США.

Читайте також: НАТО попередило росію про наслідки у разі використання ядерної зброї проти України – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Брюсселі відбулося шосте засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Участь у зустрічі взяли представники 50-ти країн, які погодилися забезпечувати підтримку оборонних можливостей України на тлі російської агресії. Одним із основних питань, які розглядалися на засіданні в Брюсселі, було забезпечення України більшою кількістю сучасних систем протиповітряної оборони.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-