Розпочалося засідання «Рамштайн-6»

Розпочалося засідання «Рамштайн-6»

Укрінформ
У бельгійській столиці Брюсселі розпочалася зустріч Контактної групи з питань оборони України («Рамштайн-6») під егідою США.

Як передає Укрінформ, про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін у вступному слові.

«Радий всіх бачити на шостій зустрічі Контактної групи щодо України», - сказав він.

За словами Остіна, останні обстріли України російською армією лише посили рішучість українського народу і ще більше об’єднали країни з різних регіонів світу.

«Країни з усього світу відкинули похмуре бачення путіна щодо світу, де великі країни можуть змінювати кордони силою», - наголосив він.

Читайте також: Надання Україні більшої кількості систем ППО буде пріоритетом НАТО – Столтенберг

Глава Пентагону зазначив, що попри нові російські атаки українські військові змінили динаміку війни. «Вони визволили сотні населених пунктів від російської окупації й поновили контроль на тисячах кілометрах своєї землі. Ці перемоги належать українським солдатам. Проте безпекова допомога й тренування від країн Контактної групи відіграло життєво важливу роль», - заявив Остін.

Він додав, що Контактна група продовжить посилювати оборонні можливості України, допомагати у задоволенні поточних потреб, а також потреб у довгостроковій перспективі.

Читайте також: Швидке посилення української ППО: що для цього треба?

Як повідомлялося, 12-13 жовтня у Брюсселі проходитиме засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони, а також зустріч Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн-6) під егідою США.

Урядовці оцінять сучасний стан спроможностей Альянсу щодо оборони та стримування, розглянуть заходи стосовно захисту критичної інфраструктури з урахуванням саботажу на трубопроводах «Північного потоку» та шляхи продовження і посилення військової допомоги Україні.

Фото: picture alliance / NurPhoto 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-