Надання Україні більшої кількості систем ППО буде пріоритетом НАТО – Столтенберг

Надання Україні більшої кількості систем ППО буде пріоритетом НАТО – Столтенберг

Укрінформ
Пріоритетом у постачанні зброї для України від союзників по НАТО має стати поставка засобів та систем протиповітряної оборони різних типів та призначення, щоб захистити міста та території України, її критичну інфраструктуру від жахливих та варварських атак з боку росії.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком дводенної зустрічі міністрів оборони країн НАТО заявив Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми зустрінемося з міністром оборони України (Олексієм) Резніковим. Ми підтвердимо, що залишаємося твердими у нашій підтримці України, що ми готові до тривалого періоду, і будемо допомагати їм так довго, як це буде необхідним. Буде також зустріч міністра Резнікова в рамках Контактної групи по Україні під егідою США, а також ділова вечеря у складі всіх міністрів, де ми обговоримо, як прискорити надання допомоги Україні. Найвищим пріоритетом буде надання Україні більшої кількості протиповітряних систем», - зазначив Єнс Столтенберг.

Він привітав той факт, що країни-члени НАТО, зокрема, Німеччина, вже розпочали надання Україні систем протиповітряної оборони. За його словами, це набуває особливого значення на фоні повідомлень про жахливі та невибіркові атаки російського агресора проти українських міст, під час яких загинули цивільні люди. Була зруйнована цивільна інфраструктура, зокрема, енергетична, що є особливо тривожним з огляду на наближення зими. Все це, за словами Столтенберга, свідчить про термінову необхідність поставок більшої кількості зброї для України.

«Союзники вже надали протиповітряні засоби, але нам потрібно навіть більше. Нам необхідні різні типи протиповітряної оборони – на близьку відстань, та далекосяжні системи, які будуть здатними перехоплювати балістичні та крилаті ракети, дрони, - нам необхідні різні системи для різних завдань. Безумовно, Україна є великою країною, де є багато міст. Тож, нам необхідно збільшити обсяги, щоб допомогти Україні захистити більше міст та більше територій проти жахливих російських атак проти цивільного населення», - додав Єнс Столтенберг.

Читайте також: Швидке посилення української ППО: що для цього треба?

Як повідомлялося, 12-13 жовтня у Брюсселі відбувається засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони, а також зустріч Контактної групи по Україні під егідою США.

Урядовці НАТО оцінять сучасний стан спроможностей Альянсу з оборони та стримування, зважать на заходи із захисту критичної інфраструктури з урахуванням саботажу на трубопроводах «Північного потоку» та розглянуть шляхи продовження та посилення військової допомоги для України у реалізації її права на самооборону проти російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-