Засідання формату «Рамштайн» у Брюсселі зосередиться на ППО для України

Засідання формату «Рамштайн» у Брюсселі зосередиться на ППО для України

Укрінформ
Однією з головних тем засідання Контактної групи з питань оборони України (формату «Рамштайн»), яке відбудеться в середу в Брюсселі, стане обговорення поставок систем протиповітряної оборони – на тлі ракетних атак з боку росії.

Про це повідомила в вівторок під час телефонного брифінгу постійна представниця США при НАТО посол Джуліана Сміт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я припускаю, що завтра (на засідання Контактної групи – ред.) акцент робитиметься більш конкретно на протиповітряній обороні»,- зауважила представниця США.

Читайте також: Резніков обговорив із главою Пентагону майбутній «Рамштайн-6»

Вона підкреслила, що союзники й партнери «безумовно, привітали повідомлення з боку США й Німеччини щодо надання українцям додаткових засобів ППО». Однак, за її словами, слід очікувати більше.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Брюсселі відбудеться зустріч міністрів оборони країн НАТО, а також шосте засідання Контактної групи з питань оборони України. З американського боку у ній візьмуть особисту участь Глава Пентагону Ллойд Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі.

Читайте також: Ракетні удари рф по Україні мають зняти будь-які питання партнерів щодо всіх видів озброєнь – Чалий

Очікується, що українська сторона представить ситуацію представникам близько 50-ти країн-членів формату «Рамштайн». Крім того, учасники зустрічі обговорять потреби ЗСУ в оборонній підтримці, а також шляхи швидшої доставки в Україну необхідного озброєння та техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-