Глава МЗС Литви: Для української армії потрібно відкрити всі запаси зброї країн-союзниць

Глава МЗС Литви: Для української армії потрібно відкрити всі запаси зброї країн-союзниць

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс вважає, що українська армія довела свою спроможність ефективно використовувати зброю стандартів НАТО для відвоювання тимчасово окупованих територій, тому для неї треба відкрити всі збройні запаси країн союзниць.

Про це Ландсберґіс заявив в інтерв’ю Укрінформу.

«Литва завжди на всіх можливих рівнях відстоювала позицію, що Україні потрібно надати «все, що ми маємо», не наводячи жодних аргументів на кшталт «ми просто даємо Джавеліни та Стінгери та може ще щось»… Стало зрозуміло, що українська армія спроможна і здатна, використовуючи зброю стандартів НАТО, успішно відвоювати окуповані території. Зараз ми знаходимося в точці, коли аргументи, які використовувалися раніше, більше не актуальні», - сказав Ландсберґіс.

Тому, на його думку, зараз не існує причин, які б заважали надати Україні все, що є в країнах-союзницях. «Я вже неодноразово про це казав і зараз повторю, що всі наші запаси потрібно відкрити для української армії», - підкреслив глава МЗС Литви.

Він також нагадав, що вже існує значна кількість платформ у багатьох країнах, на яких українських військових навчають користуванню новою зброєю. «Якщо десь ще тривають дебати (щодо надання Україні зброї - ред.), це прикро, тому що чим довше вони тягнутимуться, тим довше тягнутиметься війна», - резюмував Ландсберґіс.

Читайте також: «Винятків більше, ніж самих санкцій» – Литва в ЄС поскаржилась на слабкість восьмого пакету

Як повідомляв Укрінформ, Контактна група з питань оборони України, яку очолюють США, наступного разу зустрінеться 12 жовтня в Брюсселі, у переддень зустрічі міністрів оборони Альянсу, що запланована на 13 жовтня.

Попереднє, п’яте засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», відбулося на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині 8 вересня. Тоді під час засідання сторони домовилися про подальшу активізацію програм підготовки українських військових.

Зустрічі у форматі «Рамштайн» започатковано з метою колективної підтримки України, щоб задовольнити оборонні потреби української армії в умовах протистояння російському вторгненню.

Фото: Radiosvoboda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-