білорусь може наважитися на вторгнення в Україну, коли її дотисне росія – Наєв

білорусь може наважитися на вторгнення в Україну, коли її дотисне росія – Наєв

Укрінформ
Кількість білоруських військ вздовж державного кордону України на даний час не збільшилась, а почати наступ на Україну рб наважиться лише тоді, коли отримає відповідну команду кремля і коли дотиснуть режим лукашенка.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, відповідаючи на запитання про ситуацію на кордоні з білоруссю.

“Тривають оголошені, але поки не завершені навчання. Тренують свої органи управління, тренують свою систему залізничних перевезень. Кількість військ (білоруських - ред.) зараз вздовж державного кордону України та білорусі не збільшилась”, - повідомив Наєв.

Читайте також: білорусь утримує вздовж кордону до семи батальйонно-тактичних груп – Наєв

Відповідаючи на запитання, чи наважиться білорусь почати наступ на Україну, Наєв зазначив: “білорусь це виконає тоді, коли отримає відповідну команду від рф, коли дотиснуть режим республіки білорусь, то вони спроможні на таке. Генерал Залужний повністю володіє цією ситуацією, якщо буде зміна обстановки у противника, відповідно ми змінимо і свій склад сил”.

Водночас він зауважив, що додаткової мобілізації в Україні не планується, тієї кількості частин, які були створені, на даний час достатньо.

Читайте також: Від початку війни з білоруських арсеналів відправили майже 250 вагонів «допомоги» загарбникам

Як раніше повідомлялося, білорусь розмістила біля кордонів з Україною до 7 БТГ та готує свою інфраструктуру для збройних сил росії. За даними української розвідки, путін планує розмістити на території білорусі близько 20 тисяч мобілізованих російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-