Від початку війни з білоруських арсеналів відправили майже 250 вагонів «допомоги» загарбникам

Від початку війни з білоруських арсеналів відправили майже 250 вагонів «допомоги» загарбникам

Укрінформ
Від початку повномасштабного наступу росії, з 24 лютого, з білоруських арсеналів зберігання ракет і боєприпасів відправили майже 250 вагонів "допомоги" російським військам.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов, передає кореспондент Укрінформу.

"Воєнно-політичне керівництво білорусі продовжує надавати допомогу агресору у війні проти України... Загалом від початку повномасштабної агресії з території білорусі було відправлено 26 ешелонів загальною кількістю майже 250 вагонів та вагою понад 10 тисяч тонн", - сказав він.

Читайте також: Данілов про загрозу з боку білорусі: Все, що нестиме нам небезпеку - знищимо

Громов додав, що з початку жовтня з білоруських арсеналів зберігання ракет і боєприпасів направлено до окупаційних військ на Донецький та Херсонський напрямки майже тридцять вагонів з боєприпасами.

Крім того, він повідомив, що за отриманою інформацією, в рамках двосторонніх домовленостей на даний час триває робота групи офіцерів південного воєнного округу збройних сил країни-агресора на білоруських базах, складах, арсеналах з метою відбору і подальшого переміщення для потреб агресора автомобільних шин, вузлів, агрегатів та інших запасних частин до бронетехніки противника.

Читайте також: Експерт пояснив, як довго лукашенко намагатиметься уникати визнання «нових кордонів» рф

Як повідомляв Укрінформ, росія сьогодні вранці завдала авіаудару по території України з території білорусі, минулого разу удар з такого напрямку був нанесений наприкінці серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-