білорусь утримує вздовж кордону до семи батальйонно-тактичних груп – Наєв

білорусь утримує вздовж кордону до семи батальйонно-тактичних груп – Наєв

Укрінформ
Уздовж кордону у білорусі розгорнуто до семи батальйонно-тактичних груп.

Про це повідомивкомандувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає кореспондент Укрінформу.

"Нам відомо, що республіка білорусь є союзником рф у агресії проти нашої країни. З повітряного простору білорусі завдавались бомбові та ракетні удари по території нашої держави. Крім цього, вздовж державного кордону білорусі утримуються до семи батальйонно-тактичних груп. Вже майже пів року тривають систематичні навчання на території республіки білорусь, у яких задіяні як їхні збройні сили, так і інші складові їхнього сектору безпеки", - сказав Наєв.

Крім цього, за його словами, на території білорусі готується інфраструктура, зокрема залізничне сполучення, аеродромна мережа, до прийому нових підрозділів, можливо, збройних сил рф.

Читайте також: Данілов про загрозу з боку білорусі: Все, що нестиме нам небезпеку - знищимо

"На цей час випадків посилення з боку рф на території білорусі не відмічено, але нам відомо, що така загроза може відбутися у подальшому", - зауважив Наєв.

Як повідомлялося, на Чернігівщині пройшли навчання «Північний буревій», під час яких підрозділи ЗСУ, прикордонники та нацгвардійці навчалися протидіяти прориву ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-