ЗСУ звільнили 29 населених пунктів на Херсонщині

ЗСУ звільнили 29 населених пунктів на Херсонщині

Укрінформ
На Херсонщині площа звільненої українськими захисниками території зросла з 400 кв км до 500 кв км. Наразі йдеться про 29 нових звільнених населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, інформуючи про нові звільнені населені пункти на Херсонщині.

«Контрнаступ просувається, і наше заглиблення по різних напрямках продовжується. Вивільнені території зросли з 400 до 500 кв км, і цей процес триває. Населених пунктів ... 29, 11 з них ми назвали. Зустрічають люди наших визволителів з теплом у серці, зі співанням гімну, підняттям прапорів і зі сльозами щастя на очах», - розповіла Гуменюк.

За її словами, на цих територіях вже починається буденна робота: збирається інформація про обставини, в яких проживали люди, доказова база для поповнення матеріалів справи для трибуналу.

Читайте також: Із 21 вересня ЗСУ встановили контроль над 93 населеними пунктами Харківщини

«Безчинства окупантів і на херсонських територіях також зафіксовані і будуть передані у відповідні міжнародні інстанції», - запевнила Гуменюк.

Інформуючи про спроби загарбників налагодити логістику на Херсонщині, вона зазначила, що російські війська дійсно намагаються використовувати альтернативні переправи, однак навіть сили природи цьому протистоять. Завдяки погоді і штормовим вітрам навіть Дніпро не дає налаштувати поромні переправи, не дає переправляти баржі.

“Там, де ушкоджені мости, неможливе їх використання, вони все ж таки намагаються це зробити за допомогою альтернативних способів ремонту, які не гарантують безпеку, але вони готові йти на такі ризики, аби підтягнути якісь запаси боєприпасів і зброї”, - зазначила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 7 жовтня ліквідували близько 61 тисячі 680 російських загарбників, що на 350 осіб більше порівняно з попередньою добою. Також знищено 2466 ворожих танків (+17 одиниць), бойових броньованих машин - 5093 (+29), артилерійських систем – 1455 (+31), РСЗВ – 344, засобів ППО – 177, літаків – 266, гелікоптерів – 233 (+1), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1067 (+20), крилатих ракет - 246, кораблів / катерів - 15, автомобільної техніки та автоцистерн – 3862 (+8), спеціальної техніки - 135 (+1). Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському і Криворізькому напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-