Зеленський – Гроссі: Україна чекає на жорстку відповідь МАГАТЕ щодо привласнення росією ЗАЕС

Зеленський – Гроссі: Україна чекає на жорстку відповідь МАГАТЕ щодо привласнення росією ЗАЕС

Укрінформ
Європа може залишатися в радіаційній безпеці лише за умови відходу 500-та російських бойовиків з території Запорізької атомної електростанції.

Про результати зустрічі Президента Володимира Зеленського та директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі повідомляє пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

"Поки що не вирішено головне питання щодо присутності на території ЗАЕС бойовиків. За нашими даними, які підтверджують наші робітники, їх близько 500. Що з ними робити?", - зазначив Зеленський.

Водночас він наголосив, що українська сторона та суспільство очікує від МАГАТЕ реакції на спробу привласнення української атомної станції російським урядом.

"Скажу, що це безпрецедентна справа. що президент рф підписав указ, за яким зобов'язав передати ЗАЕС у федеральну власність. Ми дуже чекали на жорстку заяву МАГАТЕ щодо цього. Суспільство дуже чекає на це засудження. У моєму особистому розумінні це – рейдерство", - наголосив він.

Своєю чергою Гроссі підкреслив, що рішення президента рф про передачу Запорізької АЕС у власність росії є порушенням міжнародного права.

Також під час зустрічі Президент подякував директору МАГАТЕ за допомогу у поверненні керівника ЗАЕС Ігоря Мурашова, якого викрали російські військові.

Читайте також: МЗС України визнає нікчемним «указ» путіна про привласнення Запорізької АЄС

Повідомлялося, що 5 жовтня володимир путін підписав указ, згідно з яким захоплену окупантами Запорізьку АЕС буде віддано росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-