У Донецькому та Південнобузькому районах за тиждень кількість військ рф зросла до 127 БТГ

У Донецькому та Південнобузькому районах за тиждень кількість військ рф зросла до 127 БТГ

Укрінформ
У рамках реалізації оголошеної мобілізації кремль активізував перекидання підрозділів резерву на Донецький та Південнобузький напрямки. За даними української розвідки, на сьогодні загальна кількість російських військ упродовж тижня збільшилась до 127 батальйонно-тактичних груп.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Упродовж тижня безпекова ситуація довкола України залишалась складною, але контрольованою. У рамках мобілізації в російській федерації розпочато формування з’єднань та частин територіальних військ, які можуть бути введені на анексовані території для підтримання окупаційного режиму. Противник активізував введення в операцію підрозділів резерву в Донецькому та Південнобузькому операційному районах. За даними Головного управління розвідки, на сьогодні загальна кількість російських військ, що застосовується, протягом тижня збільшилась до 127 батальйонно-тактичних груп», - повідомила Маляр.

За її словами, оголошення мобілізації в рф виявило реальне ставлення населення до воєнних авантюр злочинного керівництва росії. Так, значна частина чоловіків призовного віку заради ухилення від мобілізації виїжджає за кордон або намагається відкупитись за гроші. Окремі особи вдавались до самокаліцтва та отримували довідки про непридатність в психіатричних лікарнях, розповіла заступниця міністра.

Також виявилось, що міноборони рф неспроможне забезпечити мобілізованих ані одягом, ані озброєнням.

Маляр наголосила, що підготовка російських мобілізованих проводилась за дуже стислі терміни, або ж їх відразу відправляли з військкоматів у район проведення бойових дій.

«Вже відомі факти загибелі та потрапляння в полон цієї категорії російських військовослужбовців. Російське командування на фоні успішних контрнаступальних дій ЗСУ для приховування реалних втрат масово застосовують практику спалювання тіл загиблих, в тому числі нещодавно прибулих по мобілізації», - наголосила Маляр.

Також вона нагадала, що після проведення псевдореферендумів росіяни посилили адміністративний тиск на місцеве населення шляхом переведення всіх сфер діяльності на російське законодавство. Також ворог «націоналізує» майно українських підприємців, запроваджує пропаганду в освітній процес.

Читайте також: ЗСУ на Запорізькому напрямку змусили ворога відмовитись від наступу - Генштаб

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 6 жовтня ліквідували близько 61 тисячі 330 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-