Євросоюз може започаткувати військову тренувальну місію для України 17 жовтня – Боррель

Євросоюз може започаткувати військову тренувальну місію для України 17 жовтня – Боррель

Укрінформ
ЄС має намір формально започаткувати військову тренувальну місію для України рішенням Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яка має відбутися 17 жовтня, попри погрози та шантаж з боку кремлівського режиму.

Як повідомляє Укрінформ, про це у власному блозі на сайті Європейської служби зовнішніх дій написав високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Під час наступної Ради міністрів ЄС із закордонних справ 17 жовтня, сподіваюся, ми зможемо формально започаткувати нашу тренувальну місію для Збройних сил України», – написав Боррель.

Коментуючи нещодавні події навколо спроби росії анексувати окуповані території України, а також погрози путіна використати ядерну зброю для їх «захисту», високий представник ЄС наголосив на продовженні рішучої підтримки України з боку Європейської Спільноти у її боротьбі проти російського вторгнення.

«Як ЄС, ми чітко зазначили, що ми ніколи не визнаємо цю анексію і не дозволимо залякати себе російськими погрозами та ескалацією. Навпаки, ми посилимо нашу стратегію з підтримки України – військову, фінансову та політичну, будемо підвищувати тиск на росію застосуванням більшої кількості санкцій, та підтримувати наших партнерів для подолання наслідків цієї війни…. Разом з цим, ми готові просувати дипломатичні рішення, якщо обставини знову дозволять робити це змістовним чином», – сказав Боррель.

Читайте також: Метою європейської політики щодо України є її входження до ЄС – Боррель

Як повідомлялося, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року ЄС проявив рішучу та дієву солідарність з боротьбою України за свободу й незалежність. Вперше в історії ЄС виділив суму у 2,6 млрд євро з так званого міждержавного Європейського фонду миру для закупівлі летальної зброї для України – країни, що перебуває у стані відкритого конфлікту.

Тренувальна військова місія ЄС не буде розташовуватися на території України, щоб уникнути атак російських агресорів. За попередніми даними, структури цієї місії ЄС можуть бути розташовані у кількох сусідніх країнах з міркувань безпеки.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-