Генерал НАТО: Ми готові жорстко реагувати на застосування росією ядерної зброї

Генерал НАТО: Ми готові жорстко реагувати на застосування росією ядерної зброї

Укрінформ
Північноатлантичний альянс підготував варіанти реагування у випадку застосування росією ядерної зброї проти України та готовий діяти швидко й жорстко.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час дискусії в ході Варшавського безпекового форуму сказав заступник Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО з питань трансформації німецький генерал Кріс Бадіа.

Він наголосив, що в НАТО з усією серйозністю сприймають російські погрози ядерною зброєю.

«Президент путін сказав, що він говорить абсолютно серйозно (погрожуючи застосувати ядерну зброю – ред.), і ми також говоримо абсолютно серйозно про готовність швидко і жорстко реагувати», – зауважив Бадіа.

За його словами, Альянс продовжує уважно відстежувати активність росіян у питанні ядерної зброї та надавати консультації політичному керівництву блоку й окремих країн-членів стосовно можливих сценаріїв дій у відповідь.

Читайте також: Світ має донести до путіна, що відповідь на ядерну зброю буде симетричною – депутат

«Неможливо уявити, що таке (застосування росією ядерної зброї – ред.) станеться, але можу запевнити, що країни-члени Альянсу готові до будь-якого розвитку ситуації. Всі варіанти реагування знаходяться на столі», – зазначив Бадіа.

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель під час виступу на пленарному засіданні Європейського парламенту у Страсбурзі заявив, що агресивна війна росії проти України вступає у небезпечну фазу, оскільки росія у відповідь на поразку на полі бою почала погрожувати застосуванням ядерної зброї. Однак це не вплине на рішучу підтримку України Євросоюзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-