Світ має донести до путіна, що відповідь на ядерну зброю буде симетричною – депутат

Світ має донести до путіна, що відповідь на ядерну зброю буде симетричною – депутат

Укрінформ
Українська влада має робити все, аби світова спільнота дала путіну зрозуміти, що в разі застосування ядерної зброї відповідь буде щонайменше симетричною за ураженням.

Таку думку полковник Служби безпеки України, учасник оборони півдня держави, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко (парламентська фракція "Голос") висловив в інтерв‘ю Укрінформу.

"Ядерна зброя буває різною за потужністю. Говорячи про застосування тактичної ядерної зброї, так, путін може це зробити, якщо для цього складуться умови. Якими можуть бути ці умови? Я думаю, це можливо, коли ми будемо визволяти свої території, виганяти росіян", – сказав Костенко.

На його думку, проведенням "псевдореферендумів" та незаконним "приєднанням окупованих територій України до рф" путін підкріпив ядерні погрози всередині своєї країни: "мовляв, це наша земля, тому маємо право це робити".

Читайте також: США не бачать сигналів підготовки рф до застосування ядерної зброї – Білий дім

Полковник підкреслив, що міжнародні партнери України усвідомлюють, що російський президент може вдатися до застосування ядерної зброї. У зв’язку з цим він наголосив, що українська влада має робити все, аби світова спільнота дала путіну зрозуміти, що відповідь буде щонайменше симетричною за ураженням.

"Звичайно, путін може це зробити. Наші партнери розуміють це. Ми маємо робити все, щоб міжнародна спільнота дала йому зрозуміти, що відповідь буде щонайменше симетричною за ураженням. Світовий порядок уже змінився, але якщо росія застосує ядерну зброю проти України, усе вийде на інший рівень. путін розуміє, якщо він відкриє "скриньку Пандори", уже ніхто не зупинить застосування ядерної зброї у світі. Цього не можна допустити, проте, якщо це станеться, світ зміниться", – резюмував Костенко.

Читайте також: Потрібна жорстка відповідь на ядерний шантаж рф, інакше будуть війни з мільйонами жертв – ОП

Як повідомлялося, президент російської федерації володимир путін регулярно погрожує застосуванням ядерної зброї проти України.

Після останніх ядерних погроз російського диктатора глава Української держави Володимир Зеленський заявив, що не вважає це "блефом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-