росіяни поповнюють підрозділи з найбільшими втратами чоловіками з Луганська – Гайдай

росіяни поповнюють підрозділи з найбільшими втратами чоловіками з Луганська – Гайдай

Укрінформ
росіяни примусово мобілізованих чоловіків з тимчасово захопленого Луганська без підготовки направляють до підрозділів армії рф, які зазнали найбільших втрат.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, значні щоденні втрати особового складу російське військове керівництво намагається компенсувати завдяки призову населення із загарбаних територій України.

"Так, чоловіків з Луганська без проведення медичної комісії та підготовки після мобілізації одразу направляють на доукомплектування підрозділів, що зазнали найбільших втрат", - зауважив Гайдай.

Читайте також: На Луганщині росіяни шукають чоловіків для мобілізації за допомогою дронівГайдай

Водночас, зазначив він, у центрах підготовки, які облаштовані на території Луганщини, готують новачків із приватних військових кампаній, завербованих в місцях позбавлення волі, і, "напевно, їхня підготовка важливіша, ніж вміння солдат – жителів так званої "лнр".

"Щоправда, деякі збройні формування взагалі повертаються на росію", - підкреслив очільник ОВА. Зокрема особовий склад навчального центру Молькино Краснодарського краю відбув у зворотному напрямку до Приморсько-Ахтарська у зв’язку із неспроможністю розмістити, одягнути та забезпечити харчуванням військовослужбовців. "Зникла не тільки форма, а й їжа", - додав Гайдай.

Читайте також: Після оголошення мобілізації з росії виїхали від 600 тисяч до мільйона осіб - ЗМІ

А у Кремінній, зауважив він, зник мобільний зв’язок, і це, "мабуть, зрозуміло: окупанти остерігаються співпраці жителів із ЗСУ та поширення панічних настроїв на Луганщині. Хоча всі бачили, як із місцевих медичних закладів вивозили цивільних пацієнтів, навіть важких. Бо лікарням дозволили приймати виключно поранених військових. Із наближенням ЗСУ їхня кількість збільшується".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-