Президент закликає підтримати резолюцію ООН про зобовʼязання росії щодо виплати репарацій

Президент закликає підтримати резолюцію ООН про зобовʼязання росії щодо виплати репарацій

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликає до підтримки резолюції ООН про зобовʼязання росії з виплати репарацій Україні.

Про це він заявив у зверненні до учасників заходу “Ночі права”, що проходить у Конституційній раді Франції в Парижі, передає кореспондент Укрінформу.

“Те, без чого післявоєнна справедливість просто неможлива. Це компенсація збитків за всі втрати і руйнування. Вже зараз, у жовтні, ми пропонуємо усім, хто цінує міжнародне право, підтримати на засіданні Генеральної асамблеї ООН фундаментальну резолюцію, що підтвердить міжнародно-правове зобовʼязання росії з виплати репарацій за цю війну і визнає необхідність у компенсаційному механізмі, через який таке зобовʼязання може бути реалізоване”, - заявив Зеленський.

За його словами, агресор повинен повною мірою заплатити за жорстокість і руйнування.

“І хоча у випадку з росією це непросто, але цілком реально. Відповідний порядок юридичних кроків зрозумілий. Ми можемо представити його усім зацікавленим субʼєктам”, - сказав Президент України.

Читайте також: Спецтрибунал щодо злочину агресії проти України має доповнити діяльність МКС - Зеленський

Як повідомлялося, міністр закордонних прав Польщі Збігнєв Рау під час спільної пресконференції з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок заявив, що війна росії проти України має завершитися відновленням територіальної цілісності України, росія має виплатити Україні воєнні репарації, а російських воєнні злочинці мають бути притягнуті до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-