Київ веде перемовини із Вашингтоном щодо постачання зброї більшого радіуса дії — Маркарова

Київ веде перемовини із Вашингтоном щодо постачання зброї більшого радіуса дії — Маркарова

Укрінформ
Україна обговорює із Сполученими Штатами Америки постачання зброї більшого радіуса дії.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в інтерв’ю CNN.

«Ми завжди вдячні нашим американським партнерам за все, що ми отримали сьогодні. І ми обговорюємо всі види озброєння, і ми завжди говорили, що нам потрібні озброєння з великим радіусом дії. Перемовини зараз тривають», - зазначила Маркарова.

Україна сподівається на надання такого озброєння, наголосила посол. «Ми покажемо не тільки ефективне застосування його (озброєння – ред.), а й як відповідально його будуть використовувати», - сказала Маркарова.

За її словами, Україна завжди тісно співпрацює зі своїми партнерами. Відповідаючи на запитання, чи надасть Україна США право контролювати вибір цілей у разі постачання ракет з дальністю польоту понад 100 км, Маркарова наголосила, що Київ завжди тісно співпрацює з партнерами.

«Наші міністри оборони і головнокомандувачі проводять регулярні бесіди. Обговорення йдуть також на базі Рамштайн, де ми ділимося великою кількістю інформації. Так що я не думаю, що між нашими двома країнами є якесь непорозуміння», - додала вона.

Читайте також: Глава Пентагону про успіхи ЗСУ: українці змінили динаміку бойових дій

Як повідомлялося, радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк вважає, що найкращою відповіддю Заходу на російську ескалацію може стати постачання в Україну HIMARS, ATACMS, Abrams, Leopards.

21 вересня президент рф володимир путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. Міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів. Пізніше з'явилася інформація, що у засекреченому сьомому пункті відповідного указу путіна зазначено іншу кількість мобілізованих: 1-1,2 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-