Україна на конференції в Анкарі закликала Захід надати ще більше зброї та військової техніки

Україна на конференції в Анкарі закликала Захід надати ще більше зброї та військової техніки

Фото
Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс закликав міжнародних партнерів надати Україні більше зброї та військової техніки, що сприятиме якнайшвидшій перемозі над агресором та закінченню війни.

Про це він заявив у виступі в онлайн форматі на міжнародній конференції «The Russian War Against Ukraine», яка відбулася в Анкарі, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

Конференція «The Russian War Against Ukraine» в Анкарі / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Перебийніс поінформував учасників заходу про протистояння України повномасштабній агресії рф, а також закликав міжнародних партнерів і надалі надавати підтримку Україні до повної деокупації її територій.

«Заступник міністра акцентував увагу на необхідності посилення санкційного тиску на росію, а також закликав міжнародних партнерів надати Україні більше зброї та військової техніки, що сприятиме якнайшвидшій перемозі над агресором та закінченню війни», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Перебийніс наголосив на конструктивній позиції України у вирішенні питання глобальної продовольчої безпеки в рамках укладеної 22 липня у Стамбулі Ініціативи щодо безпечного транспортування зерна з українських портів та висловив вдячність Туреччині за її провідну роль у реалізації цієї ініціативи, а також у процесі звільнення українських військовополонених.

Читайте також: Успіхи ЗСУ на фронті дозволять Україні отримувати ще більше зброї – аналітик CNN

Окрему увагу учасників конференції Перебийніс привернув до питання набуття Україною членства в НАТО та післявоєнної відбудови нашої держави.

У МЗС поінформували, що конференція організована посольствами Чехії та Польщі в Туреччині, а також турецьким Інститутом зовнішньої політики. У заході взяли участь представники Європейської служби зовнішньої діяльності, міністерств закордонних справ Туреччини, Чехії, Франції, Польщі, Швеції, акредитованого в Туреччині дипломатичного корпусу, а також представники аналітично-дослідних центрів.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-