росія стикнулася з дефіцитом високоточних ракет – британська розвідка

росія стикнулася з дефіцитом високоточних ракет – британська розвідка

Укрінформ
росія стикнулася з проблемою дефіциту боєприпасів, зокрема високоточних ракет, тому для ударів по наземних цілях в Україні використовує ракети, призначені для збивання повітряних об’єктів.

Про це повідомила у Твіттерібританська розвідка, передає Укрінформ.

Як зазначається, 30 вересня російські війська завдали удару по колоні цивільних автомобілів на південний схід від Запоріжжя. Ймовірно, була використана російська ракета протиповітряної оборони великої дальності.

“Запас таких ракет у росії, найімовірніше, обмежений і є цінним ресурсом, призначеним для збивання сучасних літаків і ракет, а не для використання проти наземних цілей. Їх застосування для наземного удару майже напевно було зумовлене загальною нестачею (у рф - ред.) боєприпасів, особливо високоточних ракет великої дальності”, - заявляє британська розвідка.

Водночас звертається увага на те, що цього ж дня президент рф путін підписав “угоди про приєднання” захоплених українських територій, зокрема у Запорізькій області.

“росія витрачає стратегічно цінні військові активи, намагаючись отримати тактичну перевагу, і в цьому процесі убиває мирних жителів, яких вона тепер вважає своїми громадянами”, - резюмує британська розвідка.

Читайте також: Теракт у Запоріжжі: росія вперше використала модернізовані ракети С-300, які вибухають одразу

Як повідомлялося, вранці 30 вересня російські війська обстріляли у Запоріжжі колону автомобілів із цивільними, які з гуманітарною метою намагалися виїхати на тимчасово захоплені території. Загинуло 30 осіб, близько 90 були поранені.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час телемарафону "Єдині новини" заявив, що удару по колоні російські війська завдали модернізованими ракетами С-300, які мають значно більший радіус дії.

30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-