Суд арештував майно підприємства, яке фінансувало російський ОПК

Суд арештував майно підприємства, яке фінансувало російський ОПК

Укрінформ
Суд наклав арешти на рухоме й нерухоме майно підприємства, яке фінансувало оборонно-промисловий комплекс російської федерації. 

За даними ОГП, арешт накладений на комплекс нежитлових приміщень загальною площею понад 5 тисяч квадратних метрів, 14 транспортних засобів та 100% статутного капіталу, що становить близько 11,4 мільйона гривень і грошові кошти, розміщені на 16 банківських рахунках.

Зазначається, що прокурори здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом вчинення службовими особами суб’єкта господарювання дій, спрямованих на фінансове забезпечення насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

Читайте також: В АРМА передали майно депутата-колаборанта Ковальова на понад ₴18,5 мільйона

Слідством встановлено, що у 2022 році службові особи приватного акціонерного товариства, кінцевими бенефіціарними власниками якого є громадяни російської федерації, здійснюють дії щодо фінансування силового блоку й оборонно-промислового комплексу рф.

Як повідомляв Укрінформ, у Черкаській області правоохоронці встановили низку підприємств, у яких громадянин російської федерації має частки у статутних капіталах. З метою блокування виведення коштів до росії на корпоративні права товариств накладений арешт. Загальна вартість арештованих активів становить понад 17 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-