В АРМА передали майно депутата-колаборанта Ковальова на понад ₴18,5 мільйона

В АРМА передали майно депутата-колаборанта Ковальова на понад ₴18,5 мільйона

Укрінформ
В управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, передано майно народного депутата Олексія Ковальова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Спільними зусиллями ДБР та Офісу генерального прокурора у стислі строки вдалося встановити та ініціювати передачу до АРМА майно депутата-зрадника. Загальна вартість власності становить понад 18,5 млн гривень.

17 серпня арештоване майно було передане в управління АРМА.

У липні за матеріалами ДБР суд заарештував майно Ковальова. Зокрема арештовані частки фігуранта в статутних капіталах ьрьох юридичних осіб, а також його банківські рахунки. У тому числі арештовано майно ТОВ "ТРК «Інтеррадіо" - український інформаційно-розважальний телеканал "4 канал", власником якого є Ковальов.

У квітні 2022 року працівники ДБР відкрили кримінальне провадження відносно депутата, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово захопленій території Херсонської області та допомагає загарбникам.

У ході розслідування встановлено, що на початку липня Ковальов обійняв псевдопосаду заступника голови у незаконно створеному "уряді Херсонської області".

Читайте також: На Херсонщині колаборант Ковальов змушує аграріїв сплачувати «податки» за законами рф

6 липня тодішній генеральний прокурор Ірина Венедіктова, на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів, повідомила йому про підозру.

15 липня, за клопотанням ДБР, Ковальову обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Він оголошений в розшук.

Депутат підозрюється у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України) та пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-