НАТО не прийме будь-які спроби ядерного шантажу з боку росії – Столтенберг

НАТО не прийме будь-які спроби ядерного шантажу з боку росії – Столтенберг

Укрінформ
НАТО серйозно сприймає ядерну риторику кремля та проводить уважний моніторинг за діями росії, але Альянс не дозволить росії шантажувати себе ядерною зброєю.

Про це сьогодні під час прес-конференції в Брюсселі заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ядерна риторика президента путіна є небезпечною. Вона безумна. Безумовно, ми зберігаємо пильність. Ми уважно спостерігаємо, що робить росія. Але росія має зрозуміти, що ядерна війна ніколи не може завершитися перемогою, і вона ніколи не має вестися. Це могло б мати важкі наслідки для росії, якщо вони використають ядерну зброю. Це було дуже чітко доведено до росії», - наголосив Столтенберг.

Він зауважив, що перемога у війні за власну незалежність відповідає інтересам України. Але й НАТО не може дозволити, щоб президент путін виграв цю війну. Такий розвиток був би посланням, що авторитарна сила, така як росія, може використати ядерну потужність та досягти своїх цілей. Але таке послання зробить світ навіть більш небезпечним.

«Якщо ми приймемо цю анексію, тоді ми погодимося із ядерним шантажем. Тоді ми приймемо, що з використанням ядерної зброї авторитарні сили, такі як росія, можуть досягти того, чого вони хочуть, - захоплювати сусідню країну, не дозволити нам підтримувати Україну у її абсолютно суверенному праві обороняти себе проти агресії, як це передбачено у Хартії ООН. Тож ми будемо продовжувати підтримувати Україну, та її зусилля із звільнення своїх територій. Тому що вони мають право так робити», - підкреслив Генеральний секретар НАТО.

Читайте також: Канада підтримує вступ України до НАТО

Як повідомлялося, сьогодні кремль оголосив про незаконне «приєднання» до рф загарбаних російською армією територій України, що викликало широке міжнародне обурення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-