ЗСУ не зупиняють просування на Херсонському напрямку — Гуменюк

ЗСУ не зупиняють просування на Херсонському напрямку — Гуменюк

Укрінформ
Організований російськими загарбниками псевдореферендум на частині територій Херсонської та Запорізької областей не зупинив контрнаступ на схід українських військ, підрозділи ЗСУ в останні дні суттєво просуваються, зокрема на херсонському напрямку.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Окупаційне керівництво розгублене. Вони не зовсім розуміють, що дає їм проведений референдум. Вони просто виконали вказівку згори (з москви – ред.), але бачать, що це не зупиняє Сили оборони, не зупиняє підрозділи ЗСУ, які суттєво просуваються на херсонському напрямку", - сказала Гуменюк.

За її словами, війська загарбників наразі не можуть підтягнути достатньо резервів на херсонський напрямок, оскільки ЗСУ контролюють усі логістичні шляхи.

"Активність військових рф на цьому напрямку неможлива, бо пошкоджена логістика, постійно вибухають пункти управління, що сіє розгубленість у військових підрозділах. Марні спроби відремонтувати Антонівський і Каховський мости, аби переправитися з лівого берега на правий, оскільки мости перебувають під вогневим контролем ЗСУ", - зазначила Гуменюк.

Водночас вона не змогла підтвердити прибуття на передову мобілізованих російських новобранців. "Достовірної інформації про це поки що не маємо, але знаємо, що деякі новоприбулі росіяни вже шукають способи сповістити про себе спецпідрозділам ЗСУ, що хочуть жити, готові скласти зброю, аби потрапити під дію міжнародного гуманітарного права", - підсумувала керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» .

Читайте також: Загарбникам не вдалося навести понтонні переправи на Херсонщині – Генштаб

Як повідомлялося, захисники України з 24 лютого по 30 вересня ліквідували близько 59 080 російських військових, що на 500 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-