Секретар РНБО нагадав, за яких умов Україна може піти на перемовини з рф

Секретар РНБО нагадав, за яких умов Україна може піти на перемовини з рф

Укрінформ
Україна може сісти за стіл перемовин з рф у тому разі, якщо росіяни перед цим звільнять наші території, до того часу ніяких перемовин відбуватися не буде.

Про це секретар РНБО України Олексій Данілов заявив у ефірі програми «Говорить великий Львів», передає кореспондент Укрінформу.

«Дивіться, ви можете перемовлятися з людьми, які готові для перемовин, але для цього мають відбуватися певні процеси. Звільнення наших територій, включно з Кримом - це перша ситуація (збільшення кількості звільнених від росіян українських територій – ред.), про яку ми маємо з вами говорити. Якщо цього не буде - то ніяких перемовин відбуватися не буде», - заявив чиновник.

Читайте також: На терміновому засіданні РНБО будуть прийняті фундаментальні рішення – Данілов

У іншому випадку, як уточнив Данілов, ці перемовини будуть вести ЗСУ, і, за його словами, українські військові і ведуть їх наразі - з ранку до вечора, 24 години на добу.

«Щодо інших перемовин - я не розумію, про що з ними взагалі розмовляти. І, якщо говорити про перемовини з рф, то я казав, що ми можемо з ними вести перемовини про повернення нам тих збитків, які нанесла рф. А щодо усіх інших перемовин - я поки не бачу, у який спосіб, взагалі, про що можна з ними перемовлятися», - уточнив Данілов.

Читайте також: Україна не проти переговорів з рф щодо контрибуцій і репарацій - Данілов

Відповідаючи на питання щодо п'яти командирів «Азову», які наразі знаходяться у Туреччині і яких звільнили у рамках обміну, який відбувся 21 вересня, секретар РНБО поінформував, що наразі з ними є зв'язок, а у Туреччині вони знаходяться у набагато кращих умовах, ніж знаходилися на території рф.

Окремо Данілов заявив, що він не коментує ситуацію, пов’язану з обміном, оскільки це - дуже чутливі речі.

«Ви знаєте, що там ще є наші громадяни на території рф, тому я не хочу коментувати наразі всі ці речі. Ми займаємося тим питанням, щоб останній наш полонений, який наразі знаходиться на території або окупованої частини Донецької та Луганської областей, або на території рф, щоб вони всі повернулися додому. Це наше завдання, наш обов’язок і ми обов’язково цим будемо займатися», - уточнив секретар РНБО.

Читайте також: Україна провела з рф черговий обмін полоненими

Чиновник запевнив, що це дуже складна і кропітка робота, яку українська влада має обов’язково виконати, бо ці люди заслуговують на те, щоб бути живими та бути вдома.

Як повідомлялося, 28 вересня представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов заявив, що серед питань, над якими веде роботу українська влада щодо наших полонених, є і питання покращення умов їхнього утримування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-