У Генштабі не виключають ескалації на фронті вже найближчим часом

У Генштабі не виключають ескалації на фронті вже найближчим часом

Укрінформ
Після проведення псевдореферендумів та мобілізації російська влада може вдатись до ескалації на фронті.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

«Мобілізаційні заходи в країні-агресорі тривають. Після проведення псевдореферендумів та нарощування противником угруповань своїх сил, не виключається ескалація обстановки. Це буде характеризуватись, насамперед, нанесенням противником ударів по критичній інфраструктурі з одночасними спробами активізації бойових дій з метою захоплення територій всієї Донецької, Запорізької та Херсонської областей України», - повідомив Громов.

Читайте також: Активна лінія фронту становить 850 кілометрів - Генштаб

За його словами, ворог зосереджує зусилля на повній окупації Донецької області, тож, імовірно, першочергово підрозділи мобілізованих росіян будуть перекидати саме туди.

«Насамперед мета противника лишається незмінна – це окупація Донецької області в її адміністративно-територіальних кордонах, а також окупація так званого сухопутного коридору до Криму. Ми прогнозуємо, що на цих напрямках противник буде в першу чергу перекидати свої резерви. Крім того, ми не виключаємо що противник може також створювати додаткові угруповання на Північному напрямку, в тому числі з території республіки білорусь», - сказав бригадний генерал.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент росії володимир путін оголосив мобілізацію, після чого активісти та опозиціонери почали закликати влаштовувати акції протесту. Заходи з реалізації указу розпочалися з 21 вересня. міністр оборони рф Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів. Водночас, за даними ЗМІ, секретна частина указу передбачає мобілізацію більше мільйона осіб.

Читайте також: У росії вже мобілізували понад 100 тисяч осіб – Генштаб

Сьогодні Генштаб повідомив, що в рф на сьогодні мобілізували до армії вже понад 100 тисяч осіб із заявлених раніше 300 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-