Від мобілізації втекли більше росіян, ніж було під час наступу на Україну у лютому - розвідка Британії

Від мобілізації втекли більше росіян, ніж було під час наступу на Україну у лютому - розвідка Британії

Укрінформ
За перші сім днів від часу оголошення російським президентом володимиром путіним «часткової мобілізації» з країни втекло вже більше людей, ніж було в угрупованні російських військ на початку повномасштабного нападу на Україну в лютому цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твіттері.

«За сім днів після того, як президент путін оголосив про «часткову мобілізацію», відбувся значний відтік росіян, які прагнули уникнути призову. Хоча точні цифри невідомі, вони, ймовірно, перевищують розмір загальних сил для вторгнення (в Україну – ред.), які росія виставила в лютому 2022 року», - заявили у відомстві.

Зазначається, що серед тих, хто намагається виїхати з росії, значно більше забезпечених і добре освічених чоловіків.

«У поєднанні з тими резервістами, яких мобілізують, внутрішні економічні наслідки від зменшення кількості робочих рук і прискорення «витоку мізків», ймовірно, ставатимуть дедалі суттєвішими (для росії – ред.)», - додали у Міноборони.

Читайте також: Мобілізація не вирішить проблеми російської армії - директор ЦРУ

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент росії оголосив «часткову мобілізацію», після чого російські військкомати разом із правоохоронцями почали здійснювати справжні облави на чоловіче населення країни. Сотні тисяч людей намагаються залишити росію, щоб уникнути мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-