Берлін ніколи не визнає результатів псевдореферендумів - Шольц

Берлін ніколи не визнає результатів псевдореферендумів - Шольц

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц запевнив Президента України Володимира Зеленського в тому, що Берлін ніколи не визнає результатів так званих «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України.

Про це Шольц написав у Твіттер, передає Укрінформ.

«Фіктивні референдуми, які путін провів на незаконно окупованих територіях України, нічого не варті. Вони є незаконними згідно з міжнародним правом. Німеччина ніколи не визнає передбачуваних результатів. У цього я запевнив у телефонній розмові Зеленського», - йдеться у дописі.

Читайте також: Зеленський і Шольц обговорили російські псевдореферендуми та оборонну співпрацю

Як повідомив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, Шольц і Зеленський обмінялися думками щодо військової, політичної та економічної ситуації в Україні, а також щодо можливостей подальшої підтримки, включно з відновленням України.

Канцлер підкреслив, що Німеччина не припинить надавати Україні конкретну політичну, фінансову та гуманітарну допомогу, а також підтримку заради захисту її суверенітету та територіальної цілісності, включно поставками зброї.

Раніше того ж дня Шольц в інтерв’ю Neue Osnabrücker Zeitung, текст якого розміщено на сайті глави уряду, Шольц також зазначив, що Берлін не погодиться з результатами фіктивних «референдумів» і буде продовжувати підтримувати Україну з «незмінною силою».

Читайте також: Німеччина не відправляє Україні танки, щоб не спровокувати війну між росією і НАТО – Шольц

Політик нагадав, що Німеччина вперше у своїй історії поставляє зброю Україні, яка є наразі кризовим регіоном: самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню та зенітні танки типу «Гепард», які вносять вагомий внесок в успіх українських Збройних Сил на сході країни. Він висловив «здивування» тим, що деякі критики поводяться так, ніби Німеччина постачає Україні «лише одні шоломи». Канцлер нагадав, що завдяки «кільцевим обмінам» Німеччина уможливила постачання Україні понад 100 бойових танків і бронетранспортерів.

Глава уряду назвав мобілізацію в росії «актом відчаю і дещо панічною реакцією на невдачі російських збройних сил на сході України». Він також зауважив, що «путін робить помилки за помилками».

Читайте також: Європа має виграти свої «битви» у розв'язаній путіним війні — Шольц

Відповідаючи на припущення, що путін у паніці може вдатися до застосування ядерної зброї, Шольц сказав: «Хто знає? Проте, як і президент США Джо Байден, я хочу чітко сказати росії: припиніть це!»

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам. Президент путін 21 вересня після оголошення часткової мобілізації в російській федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-