Контроль за постачанням зброї: Данілов показав делегації ЄС, як працює система «СОТА»

Контроль за постачанням зброї: Данілов показав делегації ЄС, як працює система «СОТА»

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов зустрівся з делегацією Євросоюзу та продемонстрував спроможності ІАС «СОТА», зокрема, її модуль щодо моніторингу постачання Україні озброєння від країн-партнерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба РНБО.

«Уся зброя, яка надається Україні партнерами, підлягає обліку. Після перетину кордону кожна одиниця зброї перебуває на контролі», - наголосив Данілов, подякувавши партнерам з ЄС за всебічну допомогу і підтримку України.

Розглядаючи питання протидії терористичним загрозам, секретар РНБО зазначив, що «терористичні процеси сьогодні є дуже строкатими і становлять виклик для всієї Європи». За його словами, щодо України росія постійно вдавалася та вдається до інформаційного, енергетичного, кібертероризму тощо, а сьогодні «додала до свого арсеналу ядерний тероризм», що вимагає відповідних контрдій з боку цивілізованого світу.

За інформацією пресслужби, сторони обговорили практичні кроки з реалізації співпраці між Україною та ЄС у сфері внутрішньої безпеки, прикордонної взаємодії та протидії міжнародній злочинності. А також торкнулися питання співробітництва у сфері післявоєнної адаптації українських ветеранів.

Читайте також: Контроль за постачанням озброєння: в Україні створили інформаційну систему

Своєю чергою, координатор ЄС з питань боротьби з тероризмом Ілкка Сальмі висловив захоплення «відвагою українців, які борються з безпрецедентним агресором, захищаючи не лише власну свободу, а й демократичні європейські цінності». Він запевнив у непохитності підтримки України на її шляху до перемоги над російським агресором та готовності надалі надавати нашій державі необхідну допомогу.

До складу міжнародної делегації увійшли представники Європейської Комісії, Європейської служби зовнішніх справ, Європолу, Frontex, Консультативної місії ЄС в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що завдання з деокупації України і дефрагментації росії будуть виконані згідно з планами і графіками.

Фото: РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-