Зеленський закликав ООН позбавити росію привілею постійного члена Радбезу

Зеленський закликав ООН позбавити росію привілею постійного члена Радбезу

Укрінформ
Світ має зупинити ядерний шантаж росії, її геноцид в Україні, а також спроби анексії тимчасово окупованих територій, зробивши конкретні й рішучі кроки – від виключення рф із Радбезу ООН до створення колективних гарантій безпеки.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час засідання РБ ООН у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Перше – це повна ізоляція росії у відповідь на все те, що вона робить. Не може залишатися постійним членом Ради Безпеки ООН з правом вето держава, яка прямо зараз реалізує геноцидну політику й утримує світ за крок від радіаційної катастрофи, й при цьому ще погрожує ядерними ударами», - наголосив глава Української держави.

Читайте також: Зеленський на Радбезі ООН: росія не має права володіти ядерною зброєю

Він підкреслив, що рф потрібно виключити з усіх міжнародних організацій. Якщо це складно зробити за процедурою, то необхідно призупинити її участь.

По-друге, за словами Президента України, треба ввести «нові жорсткі глобальні санкції» проти рф. «Будь-які анексії в сучасному світі – це злочин проти усіх держав одночасно, які вважають життєво важливою для себе непорушність кордонів», - наголосив Зеленський.

По-третє, продовжив він, будь-які злочинні дії рф нічого не змінюють: «Ми не піддаємося шантажу терористів». Зеленський підкреслив, що Україна у цій війні захищає не тільки власну незалежність, право на життя свого народу, але також міжнародне право як таке. У цьому зв’язку він наголосив на важливості, щоби Україна отримала всі необхідні види оборонної та фінансової допомоги для того, щоби агресор програв.

Читайте також: Зеленський в ООН: росія зневажає статут ООН та порушує будь-які правила цього світу

По-четверте, Зеленський зауважив, що Україна має отримати чіткі та юридично обов’язкові гарантії колективної безпеки, а світ – архітектуру гарантованої безпеки.

По-п’яте, росія своїми діями ухиляється від діалогу, підкреслив він.

«Визнання росією цих псевдореферендумів як нібито нормальних, реалізація так званого «кримського сценарію» і чергова спроба анексії української території означатиме, що із цим президентом росії нам немає про що говорити», - зауважив глава Української держави.

Зеленський підкреслив, що анексія – це крок, який ставить кремлівського лідера в позицію одного проти всього людства. У цьому зв’язку Президент України закликав кожну державу-члена ООН дати чіткий сигнал у відповідь на такі дії росії.

«Я вірю у вашу здатність діяти», - підкреслив Президент України.

Читайте також: ЦВК закликає світ не визнавати результати російських псевдореферендумів

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН у вівторок провела обговорення ситуації, пов’язаної з організацією рф фіктивних «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України. Засідання ініційоване США й Албанією після офіційного звернення України до голови Радбезу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-