В ОП пояснили, від чого залежатиме подальша мобілізація в Україні

В ОП пояснили, від чого залежатиме подальша мобілізація в Україні

Укрінформ
Питання додаткової мобілізації в Україні залежатиме від ситуації на фронті і того, який ефект матиме мобілізація у росії, заявляє радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Як передає Укрінформ, про це Подоляк сказав у коментарі виданню "Українська правда".

За його словами, "безумовно, математику війни ми набагато краще розуміємо, аніж наші опоненти. Тому практично з перших днів активно формували свої резерви, структурували через ТРО свої кадрові можливості, активно домовлялись про тренінгові центри в тому числі з нашими партнерами. Але війна - це, зрозуміло, постійний процес уточнень, оперативно-тактичних змін, додаткових логістичних дій".

Читайте також: Україна не бачить потреби проводити чергову мобілізацію – Подоляк

Тому, зауважив Подоляк, "по-перше, на відміну від росіян, які будуть знову ж таки відправляти на поле бою масу непідготовленого резерву, аби показати кількість, для нас набагато важливіше мати якісно підготовлених спеців. Бо це війна не стрілецького типу, а тяжкої артилерії, складної техніки, спеціального програмного забезпечення. Тому сьогодні важливо мати саме спеців, чим ми й займаємося разом з партнерами. Якість, а не кількість…".

По-друге, за словами Подоляка, "ми уважно відслідковуємо, як процес мобілізації йде у росії. Що і як вони там збирають. Яку кількість відправлять на передній край. Як ця маса себе проявить. І вже саме від цього будуть залежати наші корективи, якщо вони будуть потрібні…".

"Тому ще раз повторю: важливо не просто механічно говорити про мобілізацію, про її додаткове проведення. Набагато краще, розуміючи принципи війни, робити ставку на підготовку саме якісних спеців, що суттєво важливіше в сучасній війні", - підкреслив радник керівника ОП.

Читайте також: Подоляк радить росіянам здолати страх перед «політбюро путіна»

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент рф володимир путін оголосив, що підписав указ про часткову мобілізацію. міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в межах часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Пізніше з'явилася інформація, що у засекреченому сьомому пункті відповідного указу путіна зазначено іншу кількість мобілізованих - 1-1,2 млн осіб.

В інтерв'ю програмі Tagesschau німецького телеканалу ARD Подоляк заявив, що Україна розумно ставиться до питань мобілізації та не збирається наразі призивати додаткових людей на фронт, тоді як метою російських псевдореферендумів є, зокрема набрати гарматного м’яса на тимчасово загарбаних територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-