Ракети С-300, дрони-камікадзе та реактивна артилерія: росіяни за добу били по 9 регіонах України

Ракети С-300, дрони-камікадзе та реактивна артилерія: росіяни за добу били по 9 регіонах України

Укрінформ
російські війська минулої доби, 26 вересня, здійснили обстріли дев'яти областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на вівторок, 27 вересня.

Одеську область вночі ворог вкотре атакував дронами-камікадзе. Усі дрони знищили сили протиповітряної оборони.

росіяни сьогодні зранку вкотре обстріляли Запоріжжя, поцілили 10 ракетами С-300 по об’єктах інфраструктури. На місцях уражень спалахнули пожежі, працюють рятувальники. Пошкоджена лінія електропередач. Профільні служби відновлюють мережу. Дані про наслідки уточнюються. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Читайте також: Ракетний обстріл Куп'янська: в ОП показали наслідки удару

У Сумській області сьогодні зранку по території Шалигинської громади росіяни били із мінометів. Зафіксовані три удари і черги зі стрілецької зброї. Наслідки уточнюються. Вночі по Шалигинській громаді росіяни стріляли із реактивних систем залпового вогню. За попередніми даними, без постраждалих.

У Дніпропетровській області російські війська завдали ударів із РСЗВ та важкої артилерії по Нікопольському району. Під вогнем опинились Нікопольська, Марганецька і Червоногригорівська громади. За попередніми даними, загиблих та поранених немає.

У Нікополі пошкоджені 15 будинків, шість господарських споруд та автомобілі. У Марганці пошкоджені 10 будинків, дитячо-юнацька спортивна школа, зона відпочинку, газогін та лінії електропередач. У Червоногригорівській громаді масштаби руйнацій уточнюються.

Читайте також: Донеччина: ворог вночі обстріляв Бахмутський та Покровський райони, є загиблі

У Харківській області протягом минулої доби ворог масовано обстрілював населені пункти Чугуївського, Куп'янського, Харківського, Ізюмського та Лозівського районів. Пошкоджені приватні будинки, господарські споруди, гаражі та крамниці. У Чугуївському районі постраждали агропідприємство та м'ясокомбінат, у Куп'янському — навчальний заклад.

Через ракетний удар по Первомайському Лозівського району частково зруйновані три житлові будинки. Загинули восьмеро людей, серед них 15-річна дитина.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, за добу з пораненнями госпіталізовані п'ятеро жителів Куп'янського району.

Читайте також: росіяни обстріляли з «Градів» громаду на Сумщині

У Луганській області підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян у районах Соледара, Курдюмівки, Зайцевого, Майорська, Бахмута, Кам’янки, Первомайського. росіяни обстрілювали позиції Збройних сил України з усіх видів озброєння. Зокрема вночі агресори завдали 12 артилерійських та сім авіаційних ударів.

За минулу добу авіація Сил оборони України завдала 28 ударів, підтверджено ураження понад 20 районів зосередження живої сили і військової техніки ворога і семи позицій зенітних ракетних комплексів. Ракетні війська і артилерія уразили 5 пунктів управління, 12 районів зосередження живої сили і техніки противника, дві позиції зенітних ракетних комплексів, три склади з боєприпасами, а також понад 10 окремих важливих цілей.

У Донецькій області вчора ввечері російські війська били по Краматорську та Слов'янську. Зруйновані та пошкоджені приватні будинки і багатоповерхівки. Четверо людей поранені.

Вночі росіяни обстріляли Красногорівку, пошкоджені будинки.

російські загарбники вели обстріли Одрадівки та Майорська.

Читайте також: Обстріли Харківщини: за минулу добу росіяни вбили дев’ятьох людей

Вночі тривали інтенсивні обстріли позицій поблизу Торецька. Вкотре пошкоджено лінію електропередач у Торецьку, через що частина міста знеструмлена. Проводяться ремонтні роботи.

Близько 8:00 розпочалися обстріли в районі Пісків, Водяного, Невельського Очеретинської громади.

На Донеччині за добу троє людей загинули і 13 дістали поранення.

Вночі Миколаїв двічі зазнав масованих обстрілів, попередньо, із РСЗВ "Торнадо-С" ворог бив по різних районах міста. Відомо про пошкодження низки цивільних об’єктів у центрі міста, зокрема житлових будинків, магазинів та мережі водогону. Також сталося руйнування складського приміщення із подальшим горінням. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Читайте також: Ворог вночі випустив по Нікопольському району майже 90 снарядів

Вночі росіяни завдавали артилерійських ударів по аквазоні Очакова. Постраждалих немає. Вранці у місті знову пролунав вибух. Детальна інформація з’ясовується.

Вночі також зафіксовано ракетний обстріл села Весняне Веснянської громади, частково зруйновано та пошкоджено житлові будинки, соціальну інфраструктуру, гаражі, автомобілі. Постраждалих немає.

Під постійним вогнем залишаються населені пункти на лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Так, за минулу добу ворог обстріляв околиці села Мурахівка і станції Березнегувате. Постраждалих немає.

Вчора вдень і сьогодні зранку агресори вели обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади. Без постраждалих.

Читайте також: Війна в Україні матиме більший вплив на світову економіку, ніж очікувалося – ОЕСР

Також вчора і сьогодні зранку було обстріляне село Червона Долина. Є влучання в раніше зруйновані будинки. Постраждалих немає.

У Херсонській області ситуація залишається надзвичайно складною, тривають активні бойові дії. російські війська продовжують обстрілювати населені пункти та вчиняти інші воєнні злочини, зокрема вбивства і викрадення людей.

Вкотре загарбники обстріляли Бериславський район. Найбільше постраждала Високопільська громада. Є руйнування цивільної інфраструктури та поранені люди.

За інформацією оперативного командування "Південь", українська авіація завдала 9 ударів, а ракетно-артилерійські підрозділі виконали 310 завдань. Уражено район зосередження ворожого озброєння і техніки на Бериславщині, посилено вогневий контроль Антонівського мосту, унеможливлено використання переправи в районі Нової Каховки.

У Бериславському районі ЗСУ збили ворожий безпілотник.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-