Війна в Україні матиме більший вплив на світову економіку, ніж очікувалося – ОЕСР

Війна в Україні матиме більший вплив на світову економіку, ніж очікувалося – ОЕСР

Звіт
Укрінформ
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) вважає, що війна росії в Україні, яка триває вже восьмий місяць, матиме більший вплив на світову економіку, ніж очікувалося раніше.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті організації.

«Світова економіка платить високу ціну за неспровоковану, невиправдану та незаконну агресивну війну росії проти України», - заявили в ОЕСР, зазначивши, що організація знизила свій прогноз зростання світової економіки до 2,2 відсотка в 2023 році з попередньої оцінки в 2,8 відсотка.

У звіті зазначено, що війна гальмує зростання економіки та чинить додатковий тиск на підвищення цін, перш за все на продовольство та енергоносії.

В ОЕСР зазначили, що у другому кварталі 2022 року було зафіксовано стагнацію світового ВВП, а виробництво в економіках країн G20 впало.

Читайте також: Шмигаль: Інфляція наступного року року може сягнути 30%, курс долара - орієнтовно 42 гривні

Крім того, у звіті йдеться про те, що висока інфляція зберігається довше, ніж очікувалося, і що в багатьох економіках інфляція в першій половині 2022 року була найвищою з 1980-х років.

«Оскільки останні показники погіршилися, перспективи глобальної економіки погіршилися також», – констатували в організації.

Як повідомляв Укрінформ, в середині вересня керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що до кінця місяця буде розглянуто питання вступу України до Організації економічного співробітництва та розвитку, до якої входять 37 провідних держав світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-