Залужний розкрив дві стратегічні цілі України на початку вторгнення рф

Залужний розкрив дві стратегічні цілі України на початку вторгнення рф

Укрінформ
Уранці 24 лютого, коли почалося повномасштабне вторгнення росії, українські військові мали дві стратегічні цілі щодо оборони нашої держави.

Про це в інтерв’ю американському виданню TIME заявив головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний, фото якого цей тижневик розмістив на обкладинці.

«Будемо боротися до останньої краплі крові», - наголосив Залужний в інтерв'ю під заголовком «Усередині українського контрудару, який переломив хід війни».

За його словами, перемога України не буде остаточною, а стане підготовкою до наступної війни.

«Знаючи те, що я знаю про росіян з перших вуст, наша перемога не буде остаточною… Наша перемога стане можливістю перевести подих і підготуватися до наступної війни», - сказав генерал.

Він розповів журналістам, як Україна приховано готувалася до російського нападу, коли відбувалося переміщення та маскування військової техніки, виведення військ та озброєнь з пунктів дислокації та розосередження їх по країні.

Читайте також: Журнал Time присвятив обкладинку і статтю генералу Залужному

«Я боявся, що ми втратимо елемент несподіванки… Нам потрібно було, щоб супротивник думав, що ми всі розгорнуті на своїх звичайних базах, куримо траву, дивимося телевізор і публікуємо дописи у Фейсбуку», - цитує видання Головнокомандувача ЗСУ.

Зазначається, що коли вранці 24 лютого почалося вторгнення, було дві стратегічні цілі щодо оборони України.

«Ми не могли допустити падіння Києва… І на всіх інших напрямках нам довелося пролити їхню кров, навіть якщо в деяких місцях це вимагало втрати території», – сказав він.

Читайте також: Залужний про мобілізацію в рф: Знищимо всіх, хто зі зброєю прийде на нашу землю

Іншими словами, метою було дозволити росіянам просунутися, а потім знищити їхні колони на фронті та лінії постачання в тилу.

Нагадаємо, в статті для Укрінформу «Часткова мобілізація в російській федерації: все не так просто» перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенант Михайло Забродський написав, що оголошена в росії мобілізація не призведе до поповнення армії рф висококваліфікованими військовими, а дозволить лише забезпечити армію «гарматним м’ясом».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-