Спроби загарбників залучити до війни жителів Придністров'я провалились - Братчук

Спроби загарбників залучити до війни жителів Придністров'я провалились - Братчук

Укрінформ
Спроби російських загарбників мобілізувати й кинути на війну проти України призовників з окупованого Придністров’я зазнали краху.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу на тему: «Оперативна та безпекова ситуація в Одеській області» в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«У ворожих військ наразі немає можливостей провести морську десантну операцію (в районі Одеси – ред.), бо одним з елементів такої операції є підтримка з суходолу. А в російських загарбників немає ні можливостей, ні необхідних засобів. Звісно, спостерігаємо від початку агресії рф, що відбувається на території самопроголошеного Придністров’я. Спроба провести мобілізацію серед місцевого населення провалилась – люди почали втікати на західну територію Молдови і навіть намагались виїхати до Одеської області», - зазначив Братчук.

Втім, за його словами, ворог не залишає поза увагою військовий контингент і населення окупованого Придністров’я. «Активності в останні місяці не спостерігаємо, водночас готові реагувати на будь-який ворожий сценарій. Але вважаємо: «другого фронту» не буде», - акцентував речник Одеської ОВА.

Ситуація у прикордонних районах Одещини, що межують з невизнаним Придністров’ям, під контролем Сил оборони України, додав Братчук.

Читайте також: Санду закликала росію вивести свої війська із придністров’я

Тимчасову перерву в ракетних обстрілах Одещини і часті удари дронами іранського виробництва він пояснив наявними у росіян проблемами логістики.

«Виникли певні проблеми у логістичних ланцюгах російських військ, що стосується також боєприпасів, у тому числі сучасних крилатих ракет. Частково це пояснюється і точними вогневими ударами ракетно-артилерійських підрозділів ЗСУ по тилових об’єктах ворога», - сказав речник ОВА.

Як повідомлялося, у ніч проти 26 вересня ворог атакував Одещину трьома дронами-камікадзе. За даними ОК «Південь», один дрон знищений силами протиповітряної оборони. Два влучили в об'єкт військової інфраструктури. Внаслідок масштабної пожежі і детонації боєприпасів організовано евакуацію цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-