У кремлі намагаються виправдати мобілізацію «зростанням загрози» з боку Заходу — ЦПД

У кремлі намагаються виправдати мобілізацію «зростанням загрози» з боку Заходу — ЦПД

Укрінформ
У кремлі намагаються переконати, що оголошення в росії мобілізації зумовлене не слабкістю, а нібито необхідністю дати «пропорційну відповідь» на так зване зростання загрози з боку Заходу.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку фейків і маніпуляцій, поширених кремлівською пропагандою протягом 22 вересня.

Так, за даними ЦПД, постійний представник російської федерації при ОБСЄ олександр лукашевич заявив, що «треба запобігти перетворенню Європи на арену масштабного військового протистояння, [однак] рф готова до будь-яких сценаріїв та застерігає Захід від втручання в Україну, мобілізація викликана не «слабкістю», а необхідністю дати пропорційну відповідь на зростаючі загрози із Заходу».

Читайте також: роскомнагляд блокуватиме російські ЗМІ за дискредитацію мобілізації

У Центрі протидії дезінформації застерігають: подібні заяви представників рф є маніпулятивними.

Чергову маніпуляцію також видав колишній президент росії, а нині заступник голови російської ради безпеки дмитро медвєдєв, заявивши про можливість застовування «для захисту рф» будь-якої зброї, зокрема стратегічної ядерної. За його словами, громадянам країн НАТО нібито «треба зрозуміти, що рф… не треба лякати розмовами про «удар НАТО по Криму», гіперзвук здатний досягти цілей набагато швидше».

Читайте також: Мобілізація є визнанням того, що кадрова армія рф не витримала й посипалась – Зеленський

Дезінформацію зі свого боку поширив голова російського міністерства закордонних справ сергій лавров, заявивши, буцімто «Україна остаточно перетворилася на тоталітарну державу... і у рф є маса свідчень злочинних дій військових України». Міжнародні ж структури, за його словами, «не спонукали владу України виконувати зобов’язання щодо прав людини».

Читайте також: Оголосивши мобілізацію, путін розпочав війну проти власного народу – Литва в ООН

Як повідомлялося, міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в рамках часткової мобілізації в росії будуть призвані 300 тисяч резервістів. За його словами, часткова мобілізація передбачає призов лише тих, хто відслужив та має військово-облікову спеціальність. Торкнеться вона 1,1% загального мобілізаційного ресурсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-