Зеленський закликає росіян протестувати, щоб не втратити ще більше людей на війні

Зеленський закликає росіян протестувати, щоб не втратити ще більше людей на війні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликає росіян протестувати, якщо вони не хочуть втратити ще більше людей на війні.

Про це Зеленський сказав у своєму зверненні, повідомляє Укрінформ.

"Поясню росіянам російською, що відбувається. У містах росії пройшли протести проти мобілізації – нехай і не масові, але вони були. І є. І це показник. Не тільки в москві та петербурзі. Ми знаємо реальний настрій у регіонах росії. Ми бачимо, що люди в Дагестані, в Бурятії, в інших національних республіках і областях росії розуміють, що їх просто кинули... Кинули на смерть. Чому, наприклад, дагестанці чи будь-хто ще повинні гинути на Харківщині чи під Донецьком? А тому, що одна людина в росії так вирішила – за всіх громадян росії. Немає іншої причини. Так вона хоче", – сказав Президент.

За його словами, зараз настав час для вибору. "Для чоловіків у росії це вибір – загинути чи жити, стати калікою чи зберегти здоров'я. Для жінок у росії вибір – втратити назавжди чоловіків, синів, онуків чи все-таки спробувати захистити їх від загибелі, від війни, від однієї людини", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що українська розвідка довела, що повістки на 300 тисяч осіб були надруковані та підписані заздалегідь, ще до того, як з'явилося це рішення про мобілізацію, але російське керівництво готується забрати до армії до мільйона чоловіків, і це головне, про що вони зараз замовчують.

"Ми знаємо, що вони братимуть усіх без розбору. Не лише військових у запасі, а будь-яких чоловіків. Будь-кого, кого так залякають, щоб він боявся ухилятися від війни більше, ніж загинути на війні. 55 тисяч російських солдатів загинули на цій війні за півроку. Десятки тисяч поранені, скалічені. Хочете більше? Ні? Тоді протестуйте. Боріться. Тікайте. Або здавайтесь в український полон. Це – варіанти для вас, щоб вижити. Російські матері! Не сумнівайтеся, що діти верхівки вашої держави на війні проти України не опиняться. Ті, хто ухвалюють рішення у вашій країні, бережуть своїх дітей. А ваших дітей навіть не поховають", – додав Президент у своєму зверненні.

Читайте також: Мобілізація є визнанням того, що кадрова армія рф не витримала й посипалась – Зеленський

Як повідомлялося, міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в рамках часткової мобілізації в росії будуть мобілізовані 300 тисяч резервістів. За його словами, часткова мобілізація передбачає призов лише тих, хто відслужив та має військово-облікову спеціальність. Зачепить вона 1,1% загального мобілізаційного ресурсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-