Бербок - росії: ви не можете виграти, припиніть війну

Бербок - росії: ви не можете виграти, припиніть війну

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок звернулась до рф із закликом припинити війну, бо рф у цій війні не переможе.

Вона зробила це на засіданні Ради Безпеки ООН міністерського рівня в четвер, передає кореспондент Укрінформу.

«Я закликаю росію: це - війна, в якій ви не переможете, тож покладіть кінець війні. Припиніть страждання українців, припиніть посилати ваших власних людей на смерть; відмініть свої ганебні «референдуми», які є такими ж незаконними, як і війна, яку вони мають легітимізувати. Припиніть зернову війну, яка тягне за собою голод на планеті… І припиніть паралізувати роботу Ради Безпеки ООН», - заявила глава німецької дипломатії.

Вона зазначила, що останні заяви президента путіна чітко показали: росія не веде ніяку «спеціальну військову операцію», росія веде повномасшатабну агресивну війну, з воєнними злочинами, з катуваннями, згвалтуваннями, навіть дітей.

Бербок зауважила, що, можливо, для багатьох у світі війна в Україні могла здаватися далекою регіональною війною. Але ця війна за понад 200 днів торкається зараз усіх, вона посилює зубожіння, голод, невпевненість у всьому світі.

Міністр звернула увагу на те, що російський міністр сергій лавров перебував у залі рівно стільки часу, щоб вимовити свою довгу промову, не згадавши в ній взагалі при цьому такі поняття як «голод», «бідність» тощо.

«Все, що несе ця війна, це біль, смерть і руйнування», - сказала міністр.

Вона закликала присутніх запитати самих себе: «якщо ми дозволяємо одному з постійних членів Ради безпеки ООН розв’язати таку загарбницьку війну проти сусіда, що це означатиме для Організації Об’єднаних Націй?».

Бербок згадала про положення Хартії ООН і підкреслила, що нації не повинні бути бездіяльними, якщо цей постійний член зловживає своїм спеціальним правом – вето. ООН - це не росія, ООН - це всі держави, великі й маленькі, підкреслила глава МЗС ФРН.

Читайте також: Німеччина не виключає надання притулку росіянам, які тікають від мобілізації

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня в Нью-Йорку розпочалися зустрічі високого рівня 77-ї Генасамблеї ООН за участі делегацій країн-членів на чолі глав держав та урядів. У четвер в штаб-квартирі ООН відбулося засідання Ради Безпеки щодо боротьби з безкарністю у зв’язку з російською війною в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-