Зведення ОВА: під обстрілами - сім регіонів, авіація ЗСУ завдала десятки ударів по об’єктах ворога

Зведення ОВА: під обстрілами - сім регіонів, авіація ЗСУ завдала десятки ударів по об’єктах ворога

Укрінформ
Під ударами російських військ минулої доби перебували сім регіонів України; на Луганщині українські авіація вразила 21 район зосередження живої сили і військової техніки ворога; у Херсонській області через псевдореферендум оголосили "канікули" у школах.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на ранок 22 вересня.

Сьогодні зранку ворог завдав удару по Запоріжжю, зафіксовано три влучання. Інформація щодо наслідків та постраждалих уточнюється.

У Сумській області вчора протягом дня росіяни обстрілювали три прикордонні громади: Білопільську, Середино-Будську та Шалигинську. Усього зафіксували 38 влучань та три кулеметні черги. Ворог вчора ввечері здійснив мінометний обстріл села Атинське, зафіксовано 15 влучень. Від розривів снарядів загорівся склад Атинського психоневрологічного інтернату, поруч пошкоджено будівлі. Також росіяни із артилерії обстріляли околиці Середино-Буди (13 влучень). Пошкоджена підстанція та електромережа. У всіх випадках люди не постраждали.

Читайте також: На Сумщині росіяни обстріляли прикордонне село з мінометів

У Дніпропетровській області минулої доби ворог знову атакував Нікопольський та Криворізький райони. У Нікополі загинула одна людина. У місті пошкоджені 17 багатоповерхових та приватних будинків, газогони, лінії електропередач, дві лікарні, школа, футбольне поле, кілька адміністративних будівель, магазини, ринок, стели на алеї пам’яті. У Кривому Розі на ранок горіла двоповерхова будівля. Полум’я уже загасили. Ніхто не постраждав.

Вчора ввечері росіяни обстріляли з реактивних систем залпового вогню Київський район Харкова, зруйновано сім гаражів на території гаражного кооперативу, сталася пожежа. Постраждалих немає.

На території Харківської області минулої доби від ворожих обстрілів постраждали Чугуївський, Ізюмський, Куп'янський та Харківський райони. Пошкоджені житлові будинки, господарські споруди. В Чугуївському районі внаслідок ракетного удару пошкоджено верхній шлюз Печенізької дамби. Ситуація на об'єкті під контролем, загрози прориву дамби немає.

Читайте також: На Харківщині підірвався на міні і загинув начальник високовольтного РЕМ

За даними Центру екстреної медичної допомоги, минулої доби, в Куп'янському районі поранені 5 людей, зокрема, 13-річний хлопчик. Його стан медики оцінюють, як важкий. В Харківському районі через ворожі обстріли поранено одну людину. Неподалік села Гракове Чугуївського району під час проведення ремонтних робіт двоє людей підірвалися на міні, один з них загинув, інший отримав поранення.

На Луганщині минулої доби підрозділи українських військ відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Одрадівка та Новомихайлівка.

Авіація Сил оборони завдала ударів по ворожих позиціях. Підтверджено ураження 21 району зосередження живої сили і військової техніки противника, чотирьох опорних пунктів, 15 позицій зенітних ракетних комплексів.

У Сватівському районі, щоб приховати інженерне обладнання, росіяни насильно виселили жителів населених пунктів Гончарівка та Куземівка.

Читайте також: Українські захисники знищили у Сватовому штаб та склад боєприпасів ворога

На тимчасово захоплених територіях України військово-політичне керівництво російської федерації також оголосило часткову мобілізацію.

На Донеччині ворог вночі обстрілював населені пункти Мар'їнської громади. Під ворожим вогрем перебували Мар'їнка, Красногорівка, Костянтинівка, та Максимільянівка. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюються, обстріли тривають.

На Донеччині ворог здійснив обстріл села Диліївка Костянтинівської громади. Зранку зафіксовано два ворожі обстріли Авдіївки. росіяни обстріляли центральну частину Авдіївки з артилерії, а стару частину міста з танків.

Читайте також: Загарбники обстріляли школу мистецтв, промпідприємство та житлові будинки на Донеччині

Ворог вчора ввечері завдав два ракетних удари по Краматорську, зафіксовано влучання у склад промислового підприємства. Часів Яр російські російські війська обстріляли касетними снарядами. Також минулої доби противник здійснив дистанційне мінування. Область залишається без газу і частково без води й електрики. За добу на Донеччині - 5 загиблих, 13 поранених цивільних.

Вночі Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу, перередньо — зенітно-ракетними системами “С-300”. Внаслідок обстрілів пошкоджено багатоповерхові будинки, вибито вікна, газопровід, водогін, подвір’я кінотеатру та театру, адміністративні будівлі. Також внаслідок нічного ракетного обстрілу виникла пожежа складського приміщення. Попередньо — без жертв та постраждалих. Детальна інформація уточнюється.

На Миколаївщині сьогодні зранку в Калинівці Воскресенської громади внаслідок ракетного обстрілу виникла пожежа поштового відділення. Без жертв та постраждалих.

Читайте також: росіяни обстріляли касетними боєприпасами село на Миколаївщині

Ворог вчора вдень та сьогодні вночі обстріляв околиці села Новоолександрівка Інгульської громади. Сьогодні вночі та зранку обстрілів зазнали села Широке та Червона Долина Широківської громади, влучання були поза межами населених пунктів. Постраждалих та руйнувань немає. Вчора протягом дня під ворожим обстрілом були Полігон Шевченківської громади та Первомайське Первомайської громади. Постраждалих немає.

Також ворог завдав ударів по Куцурубській громаді. росіяни здійснили артилерійські обстріли по прибережній зоні Очакова Очаківської громади, внаслідок чого виникла пожежа на буксирі. Постраждалих немає.

За інформацією оперативного командування “Південь”, протягом 21 вересня, реактивними снарядами тричі атаковано район Національного історико-археологічного заповідника “Ольвія” в напрямку Парутиного. Без жертв та постраждалих. Під постійним вогнем залишаються села, що знаходяться на лінії розмежування, зокрема Березнегувате.

Ситуація в Херсонській області залишається складною, тривають бойові дії. Під ворожий вогонь потрапили Миролюбівка, Петрівка, Осокорівка, Нововознесенське, Потьомкине та Архангельське. Є руйнування серед цивільної інфраструктури, частина населених пунктів лишаються без води та світла, які неможливо відновити через постійні обстріли.

За інформацією ОК "Південь" в небі над Чарівним, на Херсонщині, знищено ворожий штурмовик Су-25. Українською авіацією нанесено 7 ударів по ворогу, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 210 вогневих завдань. Зокрема уражено пункт управління ворожим військом в Бериславському районі, осередки сил та техніки в районі Гаврилівки і Чорнобаївки, Дар'ївський міст та понтонну переправу біля Нової Каховки. Також в Новій Каховці вогневим контролем зупинено ремонтні роботи на мосту і уражено колону військової техніки, що готувалася до переправлення через Дніпро.

Читайте також: ЗСУ на Херсонщині знищили російський Мі-24 та два «Орлани»

Продовжується систематичне викрадення людей в окупованих населених пунктах області, захоплення приміщень.

Згідно з наказом так званого "міністра освіти і науки Херсонської області", у зв’язку з планами загарбників щодо референдуму, у навчальних закладах оголошені канікули з 22 по 28 вересня.

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Одеській, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Черкащині, Полтавщині, Кіровоградщині, Київщині, Чернігівщині та Житомирщині.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повного захоплення Донецької області, організації оборони та утриманні захоплених територій, а також намагається зірвати активні дії Сил оборони на окремих напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-